Fight for Fortune – ett Uncharted jag har kul med

Rickard Olsson
Artiklar

ufffUncharted är en serie jag aldrig riktigt fastnat för. Spelmekaniken känns lite hafsig och Drake fångar inte direkt mitt intresse, även om Golden Abyss till PS Vita förvisso var ett trevligt spel för formatet. Men fullständigt annorlunda blir det med Uncharted: Fight for Fortune till samma plattform, för nu har vi gått från bergsklättrande och liansvingande i spektakulära miljöer till kortspel på bordet.

Digitalt kortspel, alltså!

Ja, Fight for Fortune är ett kortspel i Uncharted-miljö. Och det är simpelt. Lätt att förstå, lätt att tycka om. Man spelar mot en datormotståndare i taget, och det gäller att besegra denne eller samla ett visst antal skatter utan att dö för att avancera.

Man blir tilldelad en viss poäng som man köper kort för. Dessa attackerar motståndaren och/eller kommer med andra bonusar som kan utnyttjas till spelarens fördel. Till dessa lägger man på skatter, som efter ett tag inkasseras och ger mer valuta som man köper egenskapskort för. Egenskapskort som på ett eller annat sätt stärker spelarens anfallskort.

Och så håller det på.

Man lär sig fort, men det gäller att tänka till och ta väl vara på sina tillgångar för att på snabbast sätt utmanövrera motståndaren. Ibland kan man inte gå till full attack, utan måste väga upp för inkommande attacker också och svara med ett smart försvar.

Att nyttja varje korts speciella egenskaper, om sådana finns, är nyckeln till framgång i Fight for Fortune.

Däremot kan det bli direkt obalanserat om man spelar online mot levande motstånd, för skatter som kan inkasseras till ett visst värde kan bli dubbelt så värdefulla om man även hittat dyrgriparna i Golden Abyss. Något alla säkert inte har.

Bortser man från det dock, så är Fight for Fortune fantastiskt roligt. Man behöver inte vara raketforskare för att hänga med, och det är oerhört enkelt att bara plocka upp och spela en fajt när man har lite tid över.

Låt dig inte avskräckas på grund av att det är ett kortspel. Faktum är att du inte ens behöver gilla Uncharted för att älska det här.

Så testa åtminstone! För din egen skull.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0