Artiklar

Football Manager 2023 har fått ett lanseringsdatum

Publicerad:

Skrivet av Petter Mattsson

Verifierat av: Max L

Långköraren Football Manager fortsätter. Årets upplaga får sedvanliga uppdateringar av lag och laguppställningar och ett par spelmässiga förbättringar. Men de största nyheterna är ändå att spelet för första gången släpps på Apple Arcade och PS5. Här är allt det senaste om Football Manager 2023, som nu också har fått ett officiellt släppdatum.

Vad är Football Manager 2023?

Football Manager är en serie managerspel utvecklade av Sports Interactive. Det första spelet med namnet Football Manager släpptes 2004, men serien går tillbaka betydligt längre än så, då Sports Interactive tvingades byta namn på spelet från Championship Manager, som släpptes första gången 1992, efter att de bytte publicist från Eidos till Sega.

Den senaste upplagan, Football Manager 2023, beskrivs av Sega med orden: ”FM23 för alla fans närmare varje aspekt av det vackra spelet, från supportrarna på läktarna till scouter, spelare, motståndarnas managers och nylicensierade tävlingar som UEFA Champions League, UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League”, och lägger till att nya spelfunktioner kommer att avslöjas under kommande veckor.

Spana in den nysläppta trailern här:

När släpps FM23?

Nu står det klart att Football Manager 2023 kommer att släppas den 8 november 2022, till PC och Mac, men även för första gången på Apple Arcade. Förra årets upplaga av spelet fick ingen version för mobila enheter, men i år är FM23 är tillbaka även på iOS och Android.

Första gången på PS5

Det här är även första gången som ett Football Manager-spel kommer till Playstation 5, och enligt Sega kommer PS5-versionen att vara utvecklad för att styras med Dualsense-kontrollen. PS5:an är inte heller den enda konsolen som får årets Football Manager-spel – Xbox-spelare kommer att kunna ladda ner FM23 via Xbox Game Pass Ultimate och spelet blir också tillgängligt på Nintendo Switch.

Manager och miljöhjälte

Nedladdning är det enda alternativet du kommer att kunna skaffa FM23 på – det blir nämligen ingen fysisk version av spelet. Sega hävdar att de skippat fysiska skivor i år av miljöskäl, och att ”koldioxidavtrycket från FM23:s förpackning 47 procent lägre än FM22:s”.

Hur ilskna supportrarna än blir och hur hårt den samlade presskåren än grillar dig kommer alltså ingen kunna säga att du inte gjort en insats för miljön. Alltid något att vara stolt över även om prisskåpet gapar tomt på pokaler.

Betyg

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 5