Artiklar

Förhandsbokningshetsen kan dra

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

Flertalet gånger de senaste åren har vi fått se prov på bedrövlig förhandsbokningshets. Spelarna ska låsas upp så tidigt som möjligt, och då måste mutor, gåvor och andra lockbeten till för att de ska göra slag i saken och trycka på den där knappen. Förhandsbokningsknappen, alltså.

Skit i vad de vet om själva spelet. Vi ska ha dem!

Inte sällan lockar utgivarna med några dagars tidig tillgång och eventuellt några skins till karaktärer och vapen, vilket väl kan anses vara okej, om än dumt. Andra gånger ska det tydligen till muggar och sockar. Eller varför inte ett par digitala brallor? Många är alternativen,  alldeles för många, och borta är de dagar då spel släpptes på lika villkor för alla, oavsett om du valt att förhandsboka det eller ej.

Jag har stört mig på detta alldeles för länge nu, men aldrig till den grad att jag förbannat något spel. Inte än i alla fall. Men nu senast blir jag ändå lite onödigt provocerad av de vridna drag som en viss utgivare ligger bakom.

Förhandsboka Call of Duty: WWII, som precis utannonserades officiellt, och få tillgång till en stängd beta i några dagar. Betor, som i min värld körs för att testa spelen och hämta in feedback, med fördel från så många spelare som möjligt. Så, boka spelet, och vänta sedan på din tur att få testa det för att se om det kan vara något att ha.  Men bara om du ”lovar” att köpa det först.

Föga logiskt för konsumenten.

Men det är ju knappast meningen heller.

tumblr n6eejhw8BB1taao3wo1 500

Spelet släpps den 3 november, för den delen, så skynda dig. Det är bara drygt sju månader dit i skrivande stund.

Jag vill dock poängtera att det inte är något fel i att förhandsboka ett spel. Vill du göra det, så kör hårt. Jag dömer ingen för det. Det finns också en vits att göra detta om man vill säkra ett fysiskt exemplar på släppdagen, då dessa kan finnas i begränsade upplagor till skillnad från de digitala versionerna. Men det är ändå trist att förhandsbokning och alla dess fördelar är något som basuneras ut och ska hetsas till det första som sker vid ett utannonserande. Det är ju över ett halvår kvar till release, för bövelen.

Råkar du vara mer nyfiken på titeln så finns det en ganska hygglig sammanställning på forumet NeoGaf.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0