Frita Imperial City i The Elder Scrolls Online

Publicerad:

Skrivet av:Thord D. Hedengren

Verifierat av

Max L

The Elder Scrolls Online, Bethesdas MMO i Elder Scrolls-universat, är en komplicerad historia. Å ena sidan gör de, likt Age of Conan för länge sedan, mycket rätt, med ett aktivt historieberättande. Å andra sidan är det ett MMO, och de är per definition repetitiva grindfester. Det hjälper förstås inte om spelarna kommer från Skyrim och förväntar sig samma upplevelse.

Kanske kan Imperial City-DLC:t hjälpa till?

The Elder Scrolls Online har alltid sett bra ut, men här tar det sig ytterligare. Imperial City erbjuder såväl PvE som PvP, och en väldig massa story. Allt du behöver, för att vara med, är förstås ett exemplar av The Elder Scrolls Online, vilket numera säljs med undertiteln Tamriel Unlimited, samt antingen 2 500 crowns så att du kan köpa DLC:t, eller en prenumeration på ESO Plus. För nej, även om det är gratis att spela The Elder Scrolls Online efter att du köpt spelet, så ingår inte Imperial City-DLC:t. Inte helt orimligt faktiskt, DLC av den här storleken får gärna kosta pengar.

Förutom nya miljöer, möjligheten att ta sig an Molag Bals daedra, såväl som andra spelarfaktioner, så finns det instanser för upp till fyra spelare. Det tilltalar mig, co-op är alltid roligt trots allt.

Kanske är Imperial City vad som får mig att återvända till The Elder Scrolls Online. Jag är lite sugen på att köpa spelet till PlayStation 4 faktiskt, för det ser riktigt bra ut med handkontroll och jag kan tänka mig att det fungerar väl. Dessvärre kan inte konsolversionerna spela med varandra, eller med någon av PC-versionerna, vilket är trist men förstås inte oväntat.

Imperial City släpps till PC den 31 augusti, medan Xbox One-spelare får DLC:t den 15 september, och PlayStation 4-spelarna dagen därpå, den 16 september. Inte en hopplöst seg utrullning, lyckligtvis.

Ska du ge The Elder Scrolls Online en chans till, eller spelar du rentav MMO:t fortfarande?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0