Artiklar

Fuskare skyfflas ut från H1Z1 i drivor

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

DayZ-modden till krigsspelet Arma 2 skapade ett enormt begär hos miljontals spelare, så mycket att ett fristående DayZ-spel släpptes (och håller fortfarande på att utvecklas). Detta följdes upp av en rad kopior som självklart ville vara med och dela på kakan beståendes av pengakastande zombiefans. Ett av dessa spel är studion Daybreaks H1Z1 som efter en kontrovers gällande mikrotransaktioner fått ett sådär rykte.

Bortsett från ovanstående fuck-up är det dock något annat som sticker ut med just H1Z1. Fuskarna. Uppenbarligen fuskas det hej vilt i spelet, så till den grad att Daybreaks överhuvud John Smedley gick ut med följande tweet förra veckan:

[fact float=”alignright”]

H1Z1-kontroversen

John Smedley ska tidigare ha sagt att de inte kommer lägga till några mikrotransaktioner eftersom spelet skulle ”suga” om de gjorde det. Likväl implementerades detta vid ett senare tillfälle och spelarna kunde då köpa bland annat vapen och ammunition för riktiga pengar.

[/fact]

24,837 have been banned for cheating.

Sug på den siffran. Det är föga svårt att förstå skepsisen bland onlinespelare när sådant här uppenbarar sig. Tråkigt är bara förnamnet. Dessutom sägs det ju att Blizzard slagit ner på, och stängt av, så många som 100 000 World of Warcraft-konton på grund av fusk av olika slag.

Bra åtminstone att skiten upptäcks och hanteras!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0