God jul och gott nytt år!

Thord D. Hedengren
Artiklar

20131223-094856.jpgI sedvanlig ordning förpassar Spelbloggen sig till viloläge under jul och nyår. Det har varit ett knackigt år för oss, fullt av osäkerhet och förändrade situationer. Ett tag såg det ut som att vi skulle kasta in handduken, men så tar vi oss igenom och hittar tid, glädje och sätt igen.

Det går dock inte att undgå hur Spelbloggen förändrats, från den blogg vi rullade ut, till den mer traditionella spelsajt vi blev, sedan till Nutopia, för att återfödas som den här iterationen. Återigen en blogg, återigen med lite friare tyglar.

Dessa fria tyglar har påverkat innehållet en hel del, men det beror förstås också på att spelbranschen i dag är en annan än när vi lanserade Spelbloggen. Mobila spel tar så väldigt mycket mer plats, samtidigt som konsoljättarna gör samma sak en gång till med sin nya generation maskiner. Det är en intressant tid att skriva om spel, men frågan är hur det ska göras. Höjden i tak på Spelbloggen gör att vi kan ge oss själva frihet, att vi kan bli sådär snett vinklade mot ett format i perioder, för det är vad vi är intresserade av just då, men det understryker ju också det faktum att det här – just nu – är en sajt driven av löst sammanhållna människor med väldigt olika smak och intressen.

Jag tror vi ska bygga vidare på det nästa år, med betoningen på ”tror”.

Mina vänner, vi önskar er en god jul och ett gott nytt år! Vi är tillbaka efter helgerna, vilket förstås inte nödvändigtvis stämmer – det kan mycket väl bli en och annan post här när andan faller på. Som sig bör.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0