Ingen vill ha Wii U i USA, Vita prissänks, PS4 för £300 och Sega stajlar datorer

Publicerad:

Skrivet av:Rickard Olsson

Verifierat av

Max L

wiiuSiffrorna för den senaste månadens försäljning av spelkonsoler i USA har anlänt, och det ser galet illa ut för Nintendo och Wii U. Endast 57 000 exemplar såldes under januari månad, något som kan jämföras med Xbox 360 som trots sina många år på marknaden hittade hem till 281 000 konsumenter.

PS Vita får en prissänkning i Japan. Från och med den 28 februari kostar både wifi- och 3G-versionen ¥19 980 styck. Ett pris som troligen skvallrar om att 3G-versionen håller på att fasas ut, och Sony nu vill sälja av de lagrade enheterna.

Har du en PC och letar efter något lämpligt styrdon till den kanske detta kan vara något. På GBAtemp får man både instruktioner och program som hjälper dig att få igång kontrollen. Även Mac-spelare kan göra detsamma. Testa på egen risk dock.

segaSega återvänder till hårdvaruscenen, även om det är en sanning med modifikation. I Japan har Sega slagit sina påsar ihop med datorkedjan Enterbrain och släppt en rad bärbara datorer vars lock har en ytterst ”Segig” design, föreställandes företagets tidigare konsoler. Räkna dock inte med släpp utanför Japan.

Vidare kan vi också läsa på The Times att PlayStation 4 möjligen får ett pris på runt £300. Något ni fritt får översätta till svenska kronor. Och ja, Final Fantasy X är fortfarande aktuellt för PS Vita.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0