Artiklar

Kan det köra Doom?

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

En hyggligt långtgående trend är och har varit ifall en maskin av något slag kan köra Doom. Det gamla klassiska datorspelet från Id Software, om det behöver nämnas. För er som inte känner till det så har Doom av någon outgrundlig anledning blivit utgångspunkten och måttstocken för hur ”duglig” en sak egentligen är, eller något i den stilen.

Min nya bil gör 300 km/h!

Kan alltså enkelt besvaras med:

Jaha, men kan den köra Doom?

Det är dock inte bara på skoj, för prylarna de mest motiverade nördarna lyckats få igång spelet på leder onekligen till aningen förhöjda ögonbryn. Låt oss kika på ett par exempel!

Skrivare

Kommentarer är egentligen överflödiga, för det här är ganska precis hur häftigt som helst. Och framför allt ytterligare en ursäkt för att behöva skriva ut lite mer dokument på jobbet.

  • Spelbarhet: 0, null, nada.

Digitalkamera

När du tröttnat på att fota fåglar eller grannen som håller på att gräva upp din garageuppfart om nätterna, så kan du ju alltid lira lite Doom på digitalkameran. Eller inte!

  • Spelbarhet: Nädu!

Oscilloskop

Om du inte vet vad ett Oscilloskop är för något, så gör det inget. Vet bara att instrumentet antagligen inte skapades för att köra Doom på i första hand.

  • Spelbarhet: Hygglig, med tangentbord åtminstone.

Piano

Definitivt en av de mer otippade prylarna på den här listan. Nu kan du kötta loss till lite egenkomponerad Beethoven, men frågan är om man då ens klarar första banan. Eller första fienden.

  • Spelbarhet: Inget vidare.

Vic-20

1981, 10-talet år innan Doom ens släpptes, började Commodores Vic-20 att säljas i Sverige. En primitiv dator som troligtvis har mer gemensamt med stenkakor än dagens datorer. Doom? Absolut! Om än konverterat.

  • Spelbarhet: Haha!

Doom

Som synes är det inte bara rena datorer som kör Doom idag, även om det så klart kan behövas lika delar vilja och vaselin för att få igång spelet på andra maskiner. De här exemplen är dessutom bara några i mängden, då spelet även rullar på iPod Classic, Zune, miniräknare, bankomater och annat. Skitkul, om du frågar mig. Bara så länge det startar!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0