Konami satsar på mobiler och IAP

Rickard Olsson
Artiklar

Tyck vad du vill om det, men Konami kommer att lägga allt mer krut på den mobila marknaden istället för den mer traditionella och stationära. Konamis Hideki Hayakawa har i en intervju med Nikkei Trendy Net sagt att studions huvudsakliga plattform kommer att vara mobiltelefoner, och förklarar det tänkta upplägget på följande sätt:

Following the pay-as-you-play model of games like Power Pro and Winning Eleven with additional content, our games must move from selling things like ’items’ to selling things like ’features’.

Vad exakt det här kommer att innebära för framtida spel, att Konami vill gå från att sälja föremål till att istället erbjuda funktioner för dina pengar, återstår att se. Men undertecknad vågar nog ändå sticka ut näbben och påstå att det blir gott om påträngande IAP, även om de inte direkt handlar om valuta eller förbrukningsföremål.

Hayakawa fortsätter:

Gaming has spread to a number of platforms, but at the end of the day, the platform that is always closest to us, is mobile. Mobile is where the future of gaming lies.

Rätt och fel. Vi är redan där. Men frågan är om det vi upplever idag är en bubbla eller ej. Och vad kommer egentligen att ske i framtiden med AAA-titlar om inte mobilerna på ett enkelt sätt kan frångå problemet med endast pekskärm som ett smidigt kontrollalternativ? Tyvärr tror jag det är så att de som kräver mer helt enkelt får gå åt sidan för de som kräver mindre, det vill säga mer Candy Crush och mindre Metal Gear Solid av idag. Men så har jag rätt lätt för att vara negativ också.

Vad tycker du om Konamis plan?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0