Recensioner

Lemmings

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

Jag har en förkärlek för Lemmings, ett spel jag klickade mig igenom på Amiga-tiden. Därför vore det inte ett dugg konstigt om den här moderniserade varianten skulle sticka i ögonen, för det här är inte det Lemmings jag växte upp med. Och det är bra, för i mobilernas värld behöver vi nya tolkningar. Synd bara att just den här ska vara inkletad i inuti app-köp, timers, spins, och ”snälla titta på en reklamvideo så får du guld”. Det förtar, även om Lemmings är ganska snällt i sammanhanget, trots allt.

Du kan spela Lemmings med en hand, med din mobila enhet i porträttläge. Det känns onekligen som att man sneglat på Super Mario Run och dess interaktioner, vilket inte är en dålig förlaga. Däremot blir det ganska löjligt på en platta, tröttsamt rentav.

Spelet blir lite tröttsamt överlag med. Banorna är genererade men kurerade, sägs det i alla fall. Omspelsvärdet är således stort, men det är för lätt. Lemmings blir därmed något du spelar en liten stund, och det är aldrig så att jag funderar på att betala för att köpa loss mer speltid. Nej, när energin tar slut så lägger jag ner spelet och gör något annat. Det passar utmärkt så, och Lemmings blir därmed ett gratisspel som aldrig kommer tjäna pengar på mig, men som jag mycket väl kan tänkas ströspela någorlunda regelbundet framöver. Jag vet inte om det är en bra eller dålig sak, men så är det.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0