Artiklar

Magic Duels tar upp kampen med Hearthstone

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

En gång i tiden för länge sedan ändrade Magic: The Gathering på nästan allt. Det var kortspelet som slog igenom på riktigt, ett fenomen som fortfarande spelas idag – för skojs skull, såväl som för pengar. Spel som Hearthstone skulle inte finnas om det inte vore för Magic.

Det har länge funnits digitala varianter av Magic. De flesta har varit bra, men inget har varit så troget originaluppevelsen som Magic Online. Dessvärre är Magic Online, som finns till Windows, inget som är särskilt spritt här i Sverige, eller ens i Europa. Det är rentav tveksamt om det går att spela spelet här, utan att vara lite lurig. Duels of the Planeswalkers-spelen är vad vi fått här, till diverese format, vilket förvisso inte är fy skam, men heller inte perfekt på något vis. Tråkigt, skulle jag rentav vilja påstå, speciellt nu när Blizzard – och en mängd andra mindre aktörer – visat hur lättillgängligt samlarkortspel kan vara.

Wizards of the Coast, ägarna till Magic, vill inte vara sämre. Magic Duels, som släpps med undertiteln Origins till en början, för att knyta samman till den aktuella expansionen, är ett lovande första steg. Här är det till synes Magic-upplevelsen som står i fokus, och likt Hearthstone är det ett spel du kan uppskatta utan att betala en krona. Det är annars ett av de större problemen med Magic som hobby – du behöver en hel del kort för att kunna bygga roliga lekar, något som Hearthstone löst genom att låta dig köpa expansionspaket för guld du tjänat i appen. Med Magic Duels går Wizards of the Coast i samma free to play-fotspår.

Det är en lukrativ modell, för som många hängivna Hearthstone-spelare kan intyga så är det väldigt lätt att öppna plånboken för lite fler kort. Det blir ju roligare om du kan bygga bättre, mer fantasifulla, lekar. Om du känt suget i Hearthstone, men fastnar för Magic, så vågar jag påstå att det blir det tiodubbla i Magic Duels.

Vilket är okej, så länge det är kul så vad är problemet med att betala en slant eller två då och då? Speciellt om det är frivilligt.

Magic Duels finns ute till iOS – iPhone och iPad – nu, och är gratis. Det kommer till Xbox One och Steam i juli, samt till PlayStation 4 senare i år. Med lite tur är det uppföljaren – och ersättaren – till Magic Online som digitala Magic-spelare drömt om.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0