Med grepp skola komforten komma

Rickard Olsson
Artiklar

Det ska vara original. Inget flum, inget extra!

Detta var länge min ståndpunkt när det kommer till bärbart spelande, något som dragit både smärta och envishet till sin spets. Med original så menar jag att inga tillbehör i form av grepp bör användas till handhållna enheter. Jag ansåg det vara fult, gjorde konsolerna onödigt klumpiga och riskerade samtidigt vara för sköna, vilket skulle resultera i att jag ej längre kunde spela utan skiten.

Men jag bryr mig inte längre, för jag är såld!

Länge sneglade jag på något alternativ till PS Vita. Den ligger överlag ganska bra i händerna som den är, men jag finner det inte helt naturligt att använda axelknapparna då jag får kröka mina pekfingrar en smula för mycket. Det rann dock ut i sanden eftersom utbudet, främst för svenska konsumenter, knappast är särdeles överflödigt. Typ, obefintligt.

Men när jag sedan återvände till 3DS fick det vara nog. New 3DS är skönare än New 3DS XL, det har jag redan slagit fast. Men i längden är den en ren plåga att använda. Snudd på bedrövlig. Jag gav mig ut på eBay, och 30 kronor fattigare och lika många dagar senare var jag ett kinesiskt New 3DS-grepp rikare.

Natt och dag!

Jag kan nu, utan att få kramp eller annat ont i händer med omnejd, spela 3DS sittandes precis hur jag vill i soffan. De feta greppvänliga svullnaderna ligger perfekt i mina händer, och jag har bra räckvidd till samtliga knappar på enheten. Precis som jag fick en kick av att skaffa en 3DS igen och gå 100% digital, så får jag en nu en kick av komforten. Det blir helt enkelt roligare att spela.

Visst var det lite ovant inledningsvis, men det satte sig fort, och nu ser jag hela tiden fram emot att sätta mig med 3DS:en en stund. Trots att min Mario Odyssey-Switch är med och bråkar om speltiden.

Näst på tur är högst troligtvis ett grepp till just Switch. Inte för att den är lika oergonomisk som 3DS, men den är ej heller optimal. Och efter lite research så har jag sett vilka alternativ som finns, och de lockar väldigt mycket.

Mer komfort åt folket. Eller åt mig i alla fall!

Att jag sedan får ”fashion” och möjligheten att lyssna på musiken överallt på köpet gör ju inte saken sämre…

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0