Megadrive Mini 2: Segas nya retrokonsol

Petter Mattsson
Artiklar

Under en livestream på Segas japanska Youtube-kanal den 3 juni avslöjades Megadrive Mini 2 – en minikopia av konsolen från 1994. Sega-fans kan se fram en konsol laddad med 50 klassiska spel, inklusive Mega CD-titlar.

10 av de 50 spelen har avslöjats

Av de 50 utlovade spelen har Sega ännu bara avslöjat 10 titlar. Flera av spelen är Mega CD-spel som Sonic CD, Shining Force CD och Silpheed. Bland Megadrive 2-spelen ingår bland andra Virtua Racer och Bonanza Bros. Du hittar den fullständiga listan över spel och information på Segas japanska webbplats och här är den officiella trailern för konsolen och spelen:

Klassiska handkontroller och tillbehörskit

Som om inte miniversionen av Megadrive 2 levereras med de klassiska handkontrollerna och konsolen ansluts till din tv med HDMI och USB. Spelare kommer även att kunna köpa tillbehör, exempelvis Mega CD-utbyggnaden som ser ut på den gamla goda tiden. Dock fyller den ingen funktion annat än rent estetisk, då alla spel finns redan lagrade digitalt i minikonsolen.

Släpps i Japan den 27 oktober

Till en början kommer Sega att lansera Megadrive Mini 2 exklusivt för den japanska marknaden, med en prislapp på 9 980 yen (cirka 750 kronor). Med tanke på hur populär föregångaren Megadrive Mini blev är det antagligen dock bara en tidsfråga innan Megadrive Mini 2 också kommer till Sverige. I japan släpps konsolen den 27 oktober, och i Spelbloggens spåkula ser vi en Europa-release 2023.

Självklart kommer vi att kasta oss över Megadrive Mini 2 när den väl dyker upp på våra breddgrader, även om ryktena om Dreamcast Mini som cirkulerar får det att pirra ännu mer i speltummarna.

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1