Microsoft ger upp Xbox, tror analytiker

Rickard Olsson
Artiklar

360Det är ord och inga visor som sätts på pränt av Forbes-skribenten Adam Hartung när han delar med sig av hur han ser på de kommande tre åren för Microsoft och Xbox.

Failure is already inevitable.

Vad Hartung egentligen syftar på är Microsofts hela underhållningsdivision, där Xbox-märket alltså huserar. Han tror, eftersom avdelningen inte genererar några pengar, att det hela kommer avsågas och ”säljas till någon som Sony”, eller drastiskt gå ned i storlek. Adam Hartung menar att Microsoft måste lägga allt krut på att rädda Windows istället, och att de sedan länge bevisat att de inte har någon aning om hur man tjänar pengar i den här sektorn.

Vidare tror Hartung att Microsoft kommer sparka upp till hälften av alla anställda och att de helt stänger ned online-divisionen i ett försök att fortsätta kämpa mot iOS. En strid han tror de inte kan vinna.

Hårt, rakt på sak och kanske helt jävla galet. Det är svårt att säga. Vi avslutar det hela med att återknyta till det första citatet och posta återstoden av Hartungs ”spik i kistan”.

Failure is already inevitable. At this stage, not even a new CEO can save Microsoft. Game over. Ballmer loses. And if you keep your money invested in Microsoft it will disappear along with the company.

Via MCV.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0