Minnen från Game: Det är aldrig för sent för Zelda

Publicerad:

Skrivet av:Maria Sjöberg

Verifierat av

Max L

Före detta Game-anställde Chrippa berättar:

Ett mina käraste minnen som Game-anställd har alltid varit när jag fick en kram av en 80-årig Zeldafantast och en uppenbarelse om tillståndet i kommersialistiska Sverige.

Den här käre gamle mannen hade fullkomligt slitit sig i håret på grund av ett Nintendo Wii som han införskaffat på Mediamarkt. Han kunde inte för allt smör i Småland begripa hur man skulle få fram svärdet i Zelda Skyward Sword.

Han hade bönat och bett damerna och herrarna på Mediamarkts spelavdelning att försöka få honom att komma igång. Är det fel på maskinen? Är det fel på spelet? Är det fel på honom?

Ring supporten, maila Nintendo. Fråga ett barnbarn.

Chrippa fortsätter:

Varför kunde inte svärdhelvetet bara lyftas fram på det där förjävliga Wii:et? Varför gick det att spela Zelda på NES eller Gamecube?

En tidig vårmorgon kom denna herre in till mig och ville bli av med, jag citerar: ”skitmaskinen och det trasiga spelet.”

Jag undrade varför och lyssnade med häpnad över hur detta Zelda-fan bara ville komma igång. Ett 80-årigt Zeldafan. Mitt hjärta brast.

Jag kopplade in maskinen i monitorn under kassan och startade upp spelet och tragglade igenom öppningen och efter lite hoppande fram och tillbaka så var vi framme vid svärdet.

Jag frågade om han fortfarande ville sälja eller om jag skulle visa hur man gjorde, så att han kunde börja om igen och njuta av ett jävligt bra spel (inte det bästa, men jävligt fint).

Han gick bakom kassan och såg när jag drog upp svärdet i fin wiiremote-pose, suckade belåtet när han drog sig i skägget med ett gubbskrock i halsen.

Jag fick en lång lättnadskram och ett väldigt fast handslag. Han sålde inte sitt Wii. Han köpte däremot spel efter spel och kom in med kaffe och pratade. I många år framöver.

Den här gamle mannen (som intill denna dag kommer in och babblar spel) ville bara få hjälp med sitt spel, trots sin ålder. Han är nu 85 år gammal.

Han är en väldigt fin man, så han frågade hur vi anställda kommer klara oss efter konkursen. Han fick mitt nummer och kan ringa när helst han behagar.

Själv har jag sökt utbildningar och fått lite jobberbjudanden, så det löser sig.

Game gick i konkurs tidigare i år.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0