Mitt mest efterlängtade spel just nu: Warhammer Quest

Thord D. Hedengren
Artiklar

20121003-174516.jpgTitta på den här videon, teasern för Warhammer Quest till iPad och iPhone. Titta på den, och säg om du blir sugen?

Nej? Jag är inte förvånad, för majoriteten av er har säkert inte upplevt Warhammer Quest i fysisk form. Och teasern, den är inte direkt engagerande. Fast har man spelat Warhammer Quest känner man igen element här. Detaljer som fanns i spelet, stämningen som antagligen mest fanns i vår fantasi, när vi satt där runt bordet.

Bilderna visar lite mer, men inte mycket direkt. Spelets vy är direkt uppifrån, vilket är synnerligen anonymt, men det kunde vara värre.

20121003-174520.jpgWarhammer känner ni nog till däremot, och kanske brädspelet Hero Quest. Det här är lite av en korsning, ett turbaserat spel där man tar sig igenom grottor, slott och katakomber bestående av spelplansbitar, som i sin tur dras slumpmässigt från en kortlek.

Det är fantastiskt roligt. Det är också synd och skam att det här inte går att köpa längre.

20121003-174502.jpgOm Warhammer Quest till iOS, som utvecklas av Rodeo Games, lyckas föra över mekaniken till paddan är jag nöjd. Om de dessutom löser det med en bra enspelarkampanj där jag får gå upp i nivåer, då blir jag ännu gladare. Om de kan tillföra det lilla extra som fanns runt bordet, då är jag imponerad.

Det blir dock svårt, brädspel spelas i sällskap och med paddan sitter jag mest själv. Jag hoppas dock en hel del på det här, betydligen mer än på Phantasy Star Online 2 faktiskt, eftersom Rodeo Games även gjort de båda Hunters-spelen. Dessa turbaserade spel har ganska mycket gemensamt med de klassiska dungeon crawl-brädspelen, fast här tänker vi Space Hulk snarare än Warhammer Quest.

20121003-174511.jpgKolla teasern igen. Fattar du storheten nu?

Nej. Jag förstår att du inte gör det. Kanske klarnar det lite framöver, Rodeo Games lovade mig att de skulle släppa fler bilder och videoklipp under de kommande månaderna. Så länge får jag ge mig till tåls, och kanske ta en tripp till päronen för att hämta min Warhammer Quest-låda, iOS-versionen kommer nämligen inte förrän till våren nästa år.

Det är naturligtvis ingen slump att det samma tydligen gäller Phantasy Star Online 2. Ack denna väntan.

20121003-174457.jpg

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0