Morrowind kommer tillbaka

Thord D. Hedengren
Artiklar

Det är inte som eller hur du vill, dessvärre. Nästa del i The Elder Scrolls Online heter nämligen Morrowind, men är inget DLC. Det här är alltså inte samma sak som The Dark Brotherhood, Orsinium, eller något annat DLC som släppts till The Elder Scrolls Online. Nej, The Elder Scrolls Online: Morrowind är ett nytt spel, ett nytt kapitel i ESO-sagan.

Så här pampigt utannonseras spelet:

Vadå nytt kapitel? Vad skiljer Morrowind från The Thieves Guild-DLC:t? Först och främst så är det en helt ny plats att besöka, Vvardenfell, som återskapats från det riktiga Morrowind-spelet som alla önskar ska komma tillbaka, nämligen The Elder Scrolls III: Morrowind. Eftersom ESO utspelar sig 700 år innan original-Morrowind så är allt inte riktigt som du minns det. Vivec City är inte färdigbyggt till exempel, men lik förbannat vill någon kasta en meteor på staden. Vi får utgå från att Vivec inte är denna någons bästa kompis… Hur som helst är det en del av den cirka 30 timmar långa huvudstoryn som introduceras i  The Elder Scrolls Online: Morrowind.

Nytt område och ny story är inte det enda som är, eh, nytt. Klassen Warden är helt ny, som lever i harmoni med naturen och har en krigsbjörn som understöd. Dessutom utlovas 4x4x4 snabb PvP-action och tolvpersoners-trials.

Så ja, Zenimax positionerar The Elder Scrolls Online: Morrowind som ett nytt spel i sagan. Du får inte tillgång till Morrowind-biten som ESO Plus-medlem och kan inte heller köpa den via Crown Store. Däremot kan befintliga ESO-spelare uppgradera till The Elder Scrolls Online: Morrowind. Köper du en boxad eller digital version av det nya spelet så får du även hela ESO som vi känner det, så det här är egentligen bara en version med ännu lite mer än vad vi tidigare fått.

Jag vet inte vad jag tycker om det faktiskt. Å ena sidan så ser jag fram emot att besöka Vvardenfell igen och en ny rejäl story är väldigt lockande. Å andra sidan så har det känts bra att kunna vara ESO Plus-medlem och få all DLC, det är trots allt rätt mycket pengar som lagts genom åren på detta.

Fast i slutändan kan jag inte klaga förrän jag gett The Elder Scrolls Online: Morrowind en chans. Zenimax gör ett bra jobb med ESO och dess DLC så här långt, det är engagerande och intressant. Måhända är det här upplägget som de behöver för att kunna ta ett extra steg. Gissningsvis är det nämligen inte bara huvudstoryn som är ny, utan även guilds och annat. Så om The Elder Scrolls Online: Morrowind verkligen är ett nytt spel ur den aspekten, ett spel som du antingen kan uppgradera till som befintlig ESO-spelare, eller börja på från början med med hela original-ESO på köpet, så finns det inte så mycket att klaga på. Eller?

Vill du klaga? Vill du ha något annat? Spela original-Morrowind, eller gotta dig i modden Skywind till The Elder Scrolls V: Skyrim. Själv är jag försiktigt positiv.

Unknown
Spelet, tygkarta över Vvardenfell, Naryu’s Journal-boken samt en Dwarven Colossus ingår i samlarversionen

The Elder Scrolls Online: Morrowind släpps till Windows, Mac, PlayStation 4 och Xbox One den 6 juni i år. Det finns specialversioner att förhandsboka, digitala såväl som fysiska, och uppgraderingarna för befintliga spelare börjar på 370 kr. Alla som förhandsbokar får ett Discovery Pack i spelet.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0