Artiklar

Några lösa tankar om nästa generations spelmaskiner

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

x1PlayStation 4-utannonserandet var ett skämt, och nu deppar världen över att Xbox One bara är TV. Som vanligt saknas det eftertanke och historiskt underlag. Låt oss ta det punktvis så att alla hänger med.

  • Sony ville vara först med PS4. Att deras event var så patetiskt handlar om att de har lika lite fingertoppkänsla för de här sakerna som Google…
  • Xbox One handlar inte bara om TV, trots roliga klipp på internet.
  • Sony och Microsoft sparar spelen till E3. Det går ju inte att komma till en tungt bevakad spelmässa med gammal skåpmat, då blir man utskrattad i än större utsträckning än vad man fått utstå nu.
  • ”Nästa generation” är svårsålt den här gången, för det är bara mer gröt i burken, inget tokigt visuellt steg från SD till HD. Det blir oerhört tydligt när majoriteten av de prylkåta spelarna ser trailers i kass YouTube-kvalitet.
  • Lugn i stormen, Nintendo är fortfarande eoner efter med Wii U – men har Microsoft och Sony inte tunga häftiga saker på E3 som skapar buzz så kan faktiskt en och annan spelare som tänkt invänta den riktigt nya generationen spelmaskiner faktiskt komma att överväga Nintendos mystiska konsol. Kanske. Om man är Nintendo-fanboy och vill drömma, i alla fall.
  • PlayStation 4 och Xbox One har x86-arkitektur. De riktiga vinnarna är med andra ord PC-spelarna, som kommer få fler spel, samt Valve med Steam förstås. Å andra sidan tror jag Sony medvetet gör enheter som är lätta att konvertera spel till – de vill inte hamna i Nintendo-träsket med dålig katalog.

Det går bra att länka till den här posten i stället för att ge sig in i meningslösa diskussioner med svettande fanboys som fördömer hela eller delar av nästa generations konsoler.

Och för övrigt är nästa generation bara PR-tugg som ska få dig att betala för en ny enhet. Det är värt att komma ihåg.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0