Artiklar

Tillbaka till Nintendos Switch-event

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

För ganska exakt en vecka sedan klev undertecknad och Björn Falkevik genom dörrarna hemma hos Bergsala, den svenska distributören för Nintendo, i Kungsbacka utanför Stockholm. Där vankades det Nintendo Switch i ett för-event för media och återförsäljare. Påföljande helg gavs allmänheten tillträde, med galna köer (som vi förutspådde) och stort intresse. Det råder ingen tvekan om att det finns ett rejält sug efter Nintendos nya konsol.

Beväpnade med en ytterst mobil inspelningsstudio spelade vi in några filmer. Den första, mer övergripande, har ni redan sett, men vi tittade även närmre på lite andra saker.

Breath of the Wild

Demot för The Legend of Zelda: Breath of the Wild var ungefär 20 minuter långt. Videon nedan är närmast spoilerfri, utan tutorial-biten, men med lite vyer som du kanske vill spara till din egen genomspelning.

Förhoppningarna kring det här spelet är förstås enorma, Breath of the Wild är släppspelet nummer 1 och det råder ingen tvekan om att det här blir måttstocken många andra Switch-titlar kommer jämföras med. Nintendo kan förstås sin konsol bäst, så det förvånar väl ingen att Breath of the Wild är förbaskat snyggt. Jag ser verkligen fram emot att sätta mig med det här när Switch väl släpps om knappa månaden.

Joy-Con

Joy-Con är de små handkontrollerna som du sett i diverse reklamvideor för Nintendo Switch. De kan användas på tre huvudsakliga sätt: fristående, på Switch-konsolen i handhållet läge, samt tillsammans som en mer traditionell handkontroll. Just fristående är lite extra intressant, för det är nog så många kommer uppleva gemensamt spel i början. Personligen var jag lite orolig för deras storlek men, tja, kolla videon.

Två Joy-Con medföljer din Switch, men om du liksom jag ser fram emot Arms så vill du ha fyra. Hur ska du annars kunna fajtas med dina (o)vänner?

En genomgång av Switch

När vi ändå var på plats så passade vi på att gå igenom Switch, förvisso genom plexiglas, men ändå! Det här är vad som finns i lådan du förhoppningsvis kan hämta ut på släppdagen, det vill säga den 3 mars.

Och slutligen, missade du vår övergripande video från Nintendos Switch-event så återfinns den såväl här på Spelbloggen samt förstås i vår helt nya Youtube-kanal.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0