Artiklar

Nu kommer iOS på allvar

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

78004193 DC5E 4610 98EC 30B25BD07A63

I dag onsdag släpps två handkontroller till iPhone och iPod touch. Dels är det MOGA Ace Power, som ni kunde se en video på i går, och dels är det Logitech PowerShell, vilken kan beskådas i bildform här.

Ingen av dessa båda handkontroller intresserar mig överdrivet. MOGA-kontrollen ser och låter plastig, och Logitech-alternativet saknar analog spak på högersidan, vilket känns som ett synnerligen konstigt val med tanke på hur väl exempelvis Dead Trigger 2 verkar fungera sett till gårdagens video. Dessutom ser båda kontrollerna hemska ut, som att någon fick för sig att Atari Lynx var en designförebild. Men det är klart, det är väl inte helt enkelt att trycka in en redan långsmal enhet som iPhone eller iPod touch i ett skal. Kontrollerna dubblar i alla fall som batteri också, det är alltid något.

Det här är förstås bara början, första generationen, först ut, friskt vågat, allt det där. Stödet bland spelen på App Store är tunt men växande, och implementationerna ser lite tveksamma ut. Bastion har exempelvis knapparna kvar på skärmen, fast du kör med en kontroll och därmed inte behöver dem – något som säkerligen kommer fixas snabbare än kvickt och bara tyder på att allt utvecklarna haft att gå på är specifikationer, inga fysiska kontroller att testa med. Det är bara en tidsfråga, en kort sådan misstänker jag, speciellt om det visar sig att det säljs en hel hög med kontroller de kommande veckorna.

Kontrollerna till iPhone och iPod touch i all ära, men vad jag verkligen vill ha en blåtandskontroller till min iPad. Det är på ingång det med, jag hoppas lite på att SteelSeries ska få ut en version av sin söta lilla blåtandare för Android och Mac/PC, men ärligt talat kan jag tänka mig lite vad som helst. För i detta nu sitter jag och skriver den här posten på min iPad Air uppställd med ett Compass-ställ, med ett blåtandstangentbord, och trivs alldeles utmärkt med det. Jag skulle faktiskt inte gråta alls om jag kunde flytta undan tangentbordet, ta fram min handkontroll, och spela lite Oceanhorn bara sådär, utan klumpiga fingrar som täcker delar av skärmen.

Det är dit vi ska. Och bortom det, skulle jag tro, för det finns faktiskt redan stöd för tokigt bra skärmdubblering utan synlig lagg till Apple TV, inte den vanliga varianten via AirPlay alltså, utan riktigt stöd. Tänk er det, tänk er en iPhone på bordet, en handkontroll i handen, och ett spel i HD på HDTV:n.

Det är en annan spelvärld redan. Snart kommer den bli synlig för alla.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0