Opolerad underhållning online med Call of Duty: Black Ops Declassified

Rickard Olsson
Artiklar

blackops
Bara titeln är egentligen tänkt att ingjuta respekt för plattformen, och samtidigt snärja hundratusentals shooter-fans över hela världen. Jag vet dock inte om det blir så, för Call of Duty: Black Ops Declassified till PlayStation Vita är på många sätt ett horribelt spel.

Men vänta lite, det är inte helt kört än!

På senare år har spel som Call of Duty och Battlefield med mera ofta haft en kampanj av ren vana. Den ska liksom finnas där, precis som den även gör i Black Ops Declassified. Men frågan är hur många som verkligen bryr sig om den då den riktiga hållningen med titlarna återfinns i onlineläget. Det som får spelarna att komma tillbaka, dag efter dag efter dag.

Med Declassifieds kampanj kan jag direkt säga att spelare göre sig icke besvär. Ett fåtal korta uppdrag med vansinnigt korkad AI, stela och enkelspåriga miljöer samt riktigt torr handling är inget som bjuder på spelglädje. Alls. Det är opolerat och ointressant ända in i väggen, och faktiskt något som får en att undra över hur seriösa Nihilistic egentligen var med projektet?

Det skvallras om en utvecklingstid på knappa sex månader, så bara det talar ju emot allt vad underhållning av större värde heter egentligen. Åtminstone vad gäller sådana här titlar.

Direkt kan jag säga glöm det här. Skit i det. Det är inte värt tiden.

Och tyvärr är flerspelarläget online riktigt jävla trasigt i sin nuvarande form.

Men!

Det gör ändå avtryck. Och framför allt så har jag förbaskat kul.

Det har dock stora problem just nu, och konstigt nog verkar den 400 MB stora initiala patchen inte ha hjälpt någonting. Eller så var det totalt ospelbart från början.

Man kommer inte in i spel, man kastas ut från pågående, spelare är odödliga, döda karaktärer fryser fast, teleportering, spawning rakt framför motståndare och så vidare. Listan kan göras väldigt lång. Men som jag sa så är det ändå roligt att spela, när det väl fungerar. Vilket det gör åtminstone hälften av gångerna.

Kan de putsa till onlinedelen och göra den mer stabil samt skrapa bort alla buggar så har PS Vita faktiskt ett spel av stor betydelse. Webben fylls just nu av grymt kritiska recensioner rakt igenom, förvisso med rätta, men dessa kan också medföra att många aldrig riktigt ger det chansen det ändå förtjänar.

Förvänta dig ingen stationär konsolmotsvarighet. Kontrollen behöver tid, banorna blir aldrig lika storslagna och spellägena är få. Men ett par lyckade rundor i Team Deathmatch kan förgylla vilken kväll som helst. Särskilt när det är så lätt att bara plocka upp Vitan och köra, var man än är. Du behöver ingen Xbox, TV och hemmabiosystem för att kunna njuta av lite spännande kamp, man mot man eller kvinna mot kvinna, online.

Call of Duty: Black Ops Declassified är helt klart ett spel att lägga både tid och pengar på om man antingen är ett stenhårt fan av genren onlinemördande, eller hittar det i en reaback lite längre fram.

I sin nuvarande form kan det dock vara svårt att motivera den höga prislappen.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0