Phantasy Star Online 2 och det minskande suget

Publicerad:

Skrivet av:Thord D. Hedengren

Verifierat av

Max L

screenshot human 2I samband med Tokyo Game Show (där mobilerna dominerade, om ni minns?) så släppte Sega lite nya trailers på Phantasy Star Online 2. De som hängt med sedan TVspel.nu- och Gamer-tiden vet hur mycket jag gillade ettan (till Dreamcast, och sedermera GameCube samt i versionen Blue Burst till PC). Phantasy Star Universe var däremot mindre imponerande, medan spinoffspelen till PSP och Nintendo DS hamnade någonstans mittemellan.

Var allt det där grekiska? PSO var det första konsol-MMO:t, en term som bör tas lite med en nypa salt. Lobbyhäng och grupper om max fyra spelare som hackar och slashar sig igenom banor är väl inte direkt vad vi kallar MMO i dag, men då (2000) var det banbrytande. I alla fall på en konsol.

Phantasy Star Online 2 är i alla fall tillbaka till rötterna, och jag är sugen på det här spelet, av två skäl. Först, för att jag är nostalgisk och vill spela det här till PC helt enkelt, och sedan för att det dessutom kommer i tablet-version, till iPad och säkerligen en handfull Android-plattor. En Vita-version blir det också, men det är ju ingen som bryr sig om det…

PSO på min iPad! Bara det, liksom!

Dessvärre dog peppen något, för den här trailern, som visar tabletversionen av Phantasy Star Online 2, är inte sådär överdrivet upphetsande. Förhoppningsvis är det för att spelet helt enkelt inte gör sig i trailerform, men det ser stelt och styltigt ut, med tveksamt gränssnitt och lite väl förenklad grafik.

Jämför det med PC-versionen, som ser härligt japansk ut, med tusen miljoner färger och explosioner och stora vapen och galna utstyrslar och mysko bossar och och och!

Viss skillnad, inte sant? Det där vill jag spela, kort och gott.

Slutligen har vi då Vita-versionen, som förstås ser bra ut. Det förvånar inte mig, Phantasy Star Portable-spelen till PSP var inte bara helt okej, de fångade även känslan tämligen väl, även om de ärvde mer från Phantasy Star Universe än Phantasy Star Online.

Nu finns det alltså två spel (det andra är Mortal Kombat…) som får mig att vilja äga en PlayStation Vita. Det tar sig.

Slutsats då, efter att ha detaljstuderat de här videorna:

  • Tabletversionen ser fattig ut, men jag ger inte upp hoppet än.
  • PlayStation Vita-versionen blir säkert bra, men vem har en Vita?
  • PC-versionen ser underbart PSO-ig ut!

Nu är det bara den där lilla detaljen med att vänta till spelet faktiskt släpps också. Betan rullar Spelet är ute i Japan, till PC då, och jag hoppas att spelet letar sig hit snart (våren 2013 är sagt, men vi vet ju hur det kan vara med den saken). Tyvärr kan man ju inte hacka sig in på betan längre, inte utan att använda VPN-kopplingar och annat tekniskt tjafs, och då flyter spelet knappast särskilt bra med tanke på hur segt det brukar bli med sådana lösningar.

Återstår att vänta då, det ska man ju ha lärt sig vid det här laget…

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0