Artiklar

Play Anywhere håller på att pensionera min Xbox

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

PC är utan tvekan min primära spelplattform. Här finns nästan allt, ständigt tillgängligt och till bra pris. Även om jag köpte ny teve samt PS4 Pro bara för The Last Guardian, så har varken kraften i den generationsförrädiska monsterlådan från Sony eller den sexigt krökta 4K-skärmen hållit mitt intresse uppe efter att Tricos alldeles fantastiska äventyr tagit slut. Visst, Gears of War 4 till Xboxen fick ju lite nytt liv i och med teven, men det var egentligen allt. Spel har kommit och gått till de båda konsolerna, men det spelar ingen roll vilket underhållningsvärde jag funnit i titlarna, för det har ändå känts mödosamt att dra igång maskinerna och bänka mig någon annanstans bara för ett spel.

Därav PC. Den som alltid är på, där jag oftast är, oavsett vardag eller helg.

Men konsolerna har inte släppt taget, nixpix. Det strilar in lite spelbart då och då, och framför allt Xbox One har varit en ständigt återkommande ljuspunkt i och med mina sena spelkvällar med just Gears of War 4. Serien jag aldrig kan släppa. Därför har den svarta lådan haft en permanent plats under teven ända sedan release, den dagen då Gears of War 3 till slut fick ge vika för efterföljaren. Men hur länge till?

Jag investerade relativt nyligen i en ny, lite större SSD till datorn, vilket medförde att jag helt plötsligt kunde installera en hel drös med spel som bara väntat på att avkodas för mitt nöjes skull. Och då slog det mig, Gears of War 4 rullar ju på PC också, som en Play Anywhere-titel.

BAM!

Sagt och gjort. Spelet installerades, och 125 GB senare inser jag att min Xbox One är väldigt nära lådan igen. Varför ska jag masa mig till teven en spelkväll när 90% av de titlar jag och bekanta spelar ändå huserar på PC och Windows 10? Make that 100% numera.

I och med detta passade jag även på att vräka in Forza Horizon 3 som tidigare fått stryka på foten på grund av platsbrist på boxen. Och tänka sig, även det rullar på oerhört väl trots fyra år gammal hårdvara, spetsat med ett kvasimodernt GeForce GTX 970. Jag funderar verkligen hårt på vad som egentligen kan få mig tillbaka till One. I nuläget troligtvis ingenting.

Kommande Cuphead, tänkte jag skriva här först. Men nix, det blir också en Play Anywhere-titel. Likaså State of Decay 2. Och som bonus insåg jag även nyss att Recore även det fungerar på Windows 10.

Jisses! Som om jag inte hade nog att spela redan…

Xbox Play Anywhere, som skulle bredda möjligheterna för Xbox-spel, har istället sett till att mer eller mindre förpassa min One till lagret. Kanske inte Microsofts ursprungliga tanke med den här idén, men spelar det någon roll? Nej, åtminstone inte för mig.

Att det möjligtvis kan säljas färre Xboxar tack vare, eller på grund av, det här draget är dock en annan sak.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0