Artiklar

Resident Evil 2: Remake kan bli verklighet

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

Fansen kräver, och Capcom lyssnar. Kanske. Under en väldigt lång tid har en omgjord, mer tillputsad och högupplöst version av Resident Evil 2 legat högt upp på många spelares listor, men hittills är det bara Resident Evil 1 och 4 som fått denna behandling, även om Resident Evil 0 sållar sig till den skaran nästa år. Nu kan det dock bli ändring på det.

För bara några dagar sedan gick Capcom ut på Facebook och förklarade för alla intresserade att de har lyssnat på våra önskemål genom åren, och att de förstått att just Resident Evil 2, i någon högupplöst form, har varit extra efterfrågat. De la även till frågan om vad vi själva tycker att en Resident Evil 2 ”remake” borde innebära.

Nu visar det sig dessutom att Yoshiaki Hirabayashi, producenten bakom Resident Evil HD Remastern, redan har pitchat en remake av Resident Evil 2 till högsta hönsen på Capcom. En intetsägande bild som visar detta postades även den på Facebook häromdagen. Men där tar det också stopp. Vad som sades förtäljer inte historien, och högst troligen lär det dröja innan vi får veta mer då Capcom nog ogärna tar rampljuset från HD-versionen av Resident Evil 0 som är på gång.

Men vi fortsätter att hålla tummarna, för hur trevligt det än är med fanprojekt av Resident Evil 2, som detta, så är det en officiell nyutgåva undertecknad knappt kan vänta på. Ta våra pengar, Capcom!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0