Robot Unicorn Attack 2

Publicerad:

Skrivet av:Thord D. Hedengren

Verifierat av

Max L

1367163191När uppföljaren till Robot Unicorn Attack trillade ut på App Store var det inte utan att jag gjorde ett litet hoppfullt glädjeskutt. Jag är lätt beroende av originalet, så glädjen övergick snabbt till skräckblandad förtjusning.

För det här låter ju inte så bra: pimpa och anpassa din enhörning, köp bonusar av olika slag, samla valutan i spelet – eller köp den för reda pengar.

Inuti appar-köp är en knivsegg, bra spel kan förstöras totalt av dem.

Bland det första som händer i Robot Unicorn Attack 2 är att man får en skylt i huvudet som förklarar varför Erasures klassiska låt ”Always” inte är med. För dyr licens hävdar man, men tröstar med att låten, tillsammans med andra, kan köpas längre in i spelet. Jag har inte bestämt mig för om jag tycker det är girigt eller helt okej, men låten köpte jag förstås så snart jag kunde, tillsammans med några andra. Ett zen-spel som Robot Unicorn Attack lever på musik, så även tvåan.

Det här meddelades med en skylt som sagt, sådana dyker upp lite då och då. Ibland är de informativa, oftast är det reklam.

1367163290

Ja, reklamen är irriterande. Dessvärre är det inte mycket att göra åt den, annat än att trycka bort, trycka bort, och trycka bort.

Robot Unicorn Attack 2 är lättare än föregångaren, speciellt när du uppgraderat din enhörning och börjar köpa bonusar. Nya spelmoment som att flyga (håll in hoppdelen av skärmen) och de laserskjutande jättarna gör dock mycket för omväxlingen, och när du köpt dig en snabbare enhörning kommer du till den svårare delen av spelet snabbare.

En annan nyhet gentemot föregångaren är att det finns flera vägar att ta, flera nivåer om du vill. Du börjar i mitten, och kan sedan ta dig uppåt eller nedåt – eller bara hålla dig på ursprungsnivån. I praktiken handlar det om tre nivåer, föga förvånande ger det här spelet ett extra djup.

1367163340

Som med alla spel av den här typen finns det förstås mål att uppnå, och allt eftersom du når dem så går du upp i nivå. Det i sin tur låser upp nya saker i spelet, oftast bonusar men även musikbutiken och tillgång till Team-tävlingen. Just Team-tävlingen är ett kul inslag där du väljer sida, Team Rainbow eller Team Inferno. Det team som spelar bäst vinner omgången, och deltagarna får en bonus. Ett roligt litet inslag måste jag säga, det ger dessutom hopp om att Robot Unicorn Attack 2 är en långsiktig satsning där vi får fler världar och annan typ av innehåll.

1367163485

Robot Unicorn Attack 2 (universal, gratis) är en värdig uppföljare. Spelet är snyggare, ljudet bättre, och det känns otroligt nog motiverat att uppgradera sin enhörning. Team-kampen vet jag inte om jag ger så mycket för, men om Robot Unicorn Attack 2 fortsätter utvecklas så kommer det här snart fastna på min hemskärm för alltid.

Eller tills trean kommer.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0