Artiklar

Just nu läser jag Skyrim-biblioteket

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

Det är nog ingen som missat att jag gillar The Elder Scrolls. Jag har spelat Oblivion, det fjärde spelet i huvudserien, i hundratals timmar. Detsamma gäller Skyrim, som jag förstås börjat om på – återigen – till följd av Special Edition-versionen. Jag ser fram emot att ha Skyrim med mig när det kommer till Nintendo Switch i höst, något som jag faktiskt hade ett tag när jag testade Microsofts Surface.

Men hur mycket Elder Scrolls-fanatiker jag än må vara så läser jag inte böckerna i spelet. Visst, ibland, när de är direkt knutna till en quest, men rent generellt så öppnar jag dem alla, jagar nya quest-markeringar och erfarenhet, det är allt.

Tills nu. “The Skyrim Library” är en serie om tre böcker som samlar böckerna från spelet. Ja, det stämmer – böckerna du hittar i spelet är utgivna i bokform, fördelade över tre böcker. Del ett heter “The Histories” och handlar om världens historia. Del två heter “Man, Mer & Beast” och har förstås att göra med folkslagen och varelserna som befolkar Skyrims värld, Tamriel, och där bortom. Slutligen, del tre heter “The Arcane” och fokuserar på magi och religion.

Och ja, återigen: innehållet är böckerna du hittar i Skyrim. I bokform. Över tre böcker, för så många är de.

IMG 0094
Alla böckerna i The Skyrim Library har likartad layout, med gott om fina bilder

“The Skyrim Library” är förstås lite flådigare än text på skärmen eller dumburken. Böckerna är hårdinbundna, omslaget påkostat med försänkningar, inlagan är tryckt i färg på bra papper. Texterna åtföljs av artwork, gott om den, vilket inte bara lättar upp utan även ger lite mervärde. Det är svårt att hitta något att klaga på vad gäller produktionen av de här böckerna. Ska jag vara petig så skulle det vara typografin, den är inte optimal för längre lässtunder, men å andra sidan är det här snarare typen av kuriosaböcker som du slår upp och läser en stund i.

Jag spelade in en liten video som visar hur böckerna ser ut. Det är förstås inte samma sak som att uppleva dem själv, men något i alla fall.

Vet ni vad det värsta är? Det finns ytterligare två böcker, fast inte från Skyrim utan baserade på böckerna i Elder Scrolls Online. Tur att det var löning nyligen…

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0