Slayin slaktar

Thord D. Hedengren
Artiklar

1365330269Det är svårt att inte bli lite småkär i iOS-liret Slayin. Först den pixliga grafiken, sedan den skönt spartanska animationen, och slutligen det så enkla men utmanande spelupplägget.

Ja, jag gillar Slayin, både till iPhone och iPad. Det är egentligen allt du behöver veta, eftersom spelet kostar blott 7 kr (universal). Så köp du, spela lite, och ha kul.

Inte övertygad? Okej, låt oss prata lite om varför Slayin är så skönt.

För det första så behöver du inte styra så mycket, vilket passar utmärkt när det gäller kontroller på tryckskärm. Din hjälte knatar glatt fram och tillbaka, du styr bara riktningen, och målet är förstås att ta sig till draken, döda så många monster du kan på vägen, samt samla på dig Fate-poäng så att du kan låsa upp halva universum. Ja, du kan köpa Fate, men nej det behöver du inte, för spelet är kul nog att spela mycket och länge.

Konceptet är enkelt nog. Har din gubbe ett vapen som sticker ut, vilket inte alla har, så dör fienden som du träffar med det. Om inte, ja då får du en snyting. Lägg därtill en knapp som gör en sak, hoppar i krigarens fall, använder magi i magikerns, och du har hela spelmekaniken. Då och då får du möjlighet att spendera funna guldpengar i en shop, och ibland blir det bossfajter.

Slayin är ett “bara en gång till”-spel, och det är riktigt bra. Blott 7 kr (universal) som sagt, så det finns egentligen inget att vänta på. Köp nu, och slakta på!

Eller ladda ned PC-versionen här. Gratis.

1365330214

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0