Snart är allt som vanligt igen

Thord D. Hedengren
Artiklar

Igår hade Rickard en hel del att säga om årets E3 och bortsett ett visst spel så var det inte mycket positivt. Jag förstår honom, även om jag inte håller med. Spelbranschen är något annat än för tio, tjugo år sedan – så gamla rävar är vi, eller jag i alla fall. Det var mer sug, mer glädje, mer glasklart att det handlade om spel då. Idag är det något annat och egentligen är vi nog rätt glada för det, för det finns ju så många som använder sina spelkonsoler som mediacenter, det som såväl Sony som Microsoft, och i viss mån Nintendo med Wii, drömde om. Det är inte direkt bra mediacenter men det är en annan femma.

Årets E3 är lite för färskt för mig än så länge. Jag låter den smälta en liten stund, för jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om världens mest osannolika onlinesession i Anthem-trailerdemot eller vad det nu skulle föreställa, eller den läckra animerade Beyond Good & Evil 2-sekvensen som jag egentligen inte vill ska vara ett spel alls, utan en film. Bethesda bjöd på skåpmat i VR, Nintendo körde sitt eget race och vinner så klart, Ubisoft och EA imponerade båda två… Äh, nu blev det ju E3-tugg ändå.

Skit i det, kolla den här:

Det där är 8Bitdos kommande handkontroll SNES30 Pro. Visst är den vacker? De tidigare snarlika versionerna av handkontrollen var baserade på NES-designen, sådär lagom snodd från Nintendo, hårsmån från stämningen misstänker jag, men NES-kontrollen är ju inte superskön direkt. Och de andra varianterna de släppt, tja, de är ju lite klumpiga och fula. Men inte den där, nej, SNES30 Pro ska jag ha. Den fungerar med datorer och Switch och säkert en massa annat med. Om nu bara Reggie & Co. ville utannonsera Virtual Console till just Switch också, E3 vore en utmärkt plats för det… Men nej då, så kul ska vi inte ha det. Ännu.

Gled visst tillbaka till E3 igen. Jag ber om ursäkt, dagen – som är gårdagen (minst!) när du läser det här – har bland annat inneburit 30 000 tecken tråktext. Energin är slut, E3 är över även om nyhetsfloden och trailerbonanzan fortsätter några dagar till, och whiskyn är slut i glaset. Det betyder att jag sätter punkt där. Så spela lugnt, snart är allt som vanligt igen.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0