Sony stänger PlayStation Store till PS3 och PS Vita

Thord D. Hedengren
Artiklar

Är det något spel eller digitalt innehåll på PlayStation Store som du inte köpt till din gamla PlayStation 3 eller Vita? Då är det hög tid att öppna plånboken nu, för Sony stänger PlayStation Store till dessa båda plattformar.

Följande gäller, enligt ett pressmeddelande:

Vad händer med innehåll man redan äger?
• Du kan fortfarande ladda ner innehåll, såsom spel och videoinnehåll, som du äger till PS3, PS Vita och PSP.
• Du kan ladda ner innehåll du redan äger till PS3, PS Vita och PSP via nedladdningslistan på respektive enhet.
• Om du har köpt ett cross-buy-paket till PS3/PS Vita och bara laddat ner antingen PS3- eller PS Vita-versionen måste du ladda ner den andra versionen innan nedstängningen av PlayStation™Store på gällande enhet.
• Videoinnehåll du äger kan streamas på PS3, PS4 eller PS5 via My Videos-appen eller på mobilenheter via PlayStation™Video-appen.
• Du kan fortfarande ladda ner och spela spel du redan har skaffat via PlayStation®Plus så länge du abonnerar på tjänsten.

Hur blir det med kuponger, plånbokssaldo och cross-buy-innehåll?
• Du kan fortfarande lösa in spel- och PlayStation®Plus-kuponger på PS3, PS Vita och PSP även efter att köpfunktionaliteten på PlayStation™Store för dessa enheter tas bort.
• Du kan inte längre lösa in kuponger för PSN-plånboken (exempelvis presentkort) på PS3, PS Vita och PSP efter att köpfunktionaliteten på PlayStation™Store för dessa enheter tas bort.
• Ditt PSN-plånbokssaldo behålls på ditt konto för PSN, men du kan endast använda detta saldo till att köpa PS4- och PS5-produkter på PlayStation™Store i webbläsaren, PlayStation®App eller på PS4- och PS5-konsoler.
• Du kan fortfarande köpa cross-buy-innehåll via PlayStation™Store i webbläsaren, PlayStation®App eller på PS4- och PS5-konsoler och komma åt PS4- och PS3-/PS Vita-/PSP-versioner.

Du har till den 2 juli på dig för att köpa PS3-innehåll, medan Vita-versionen av butiken är öppen till den 27 augusti. Om du tycker det är konstigt att PSP, en synnerligen död plattform, nämns så är det för att visst spelinnehåll har kunnat köpas, däremot har själva PlayStation Store varit stängd där i åratal.

Varför gör man då detta?

Efter noggrant övervägande har vi beslutat att genomföra stängningen för att kunna fokusera på att förbättra PlayStation Store på PlayStation®4 och PlayStation®5.

Så det så.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0