Artiklar

Spelbloggen grisar ned sig i Rovios nya äventyr

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

bad piggies exclusive gameplay top630Rovio ger de äggsuktande grisarna tillstånd att fortsätta sin framfart i de färgglada världarna, och introducerar här Bad Piggies. Återigen ställer sig Spelbloggen frågan hur bra det är, något som Jesper, Pontus och Malin tänkt ta reda på!

Så, låt höra!

Jesper Bylund anser…

Grisarna är tillbaka, men den här gången är de strandsatta och måste bygga mysko manicker för att ta sig hem. Har man spelar Angry Birds känner man igen sig, rejält. Grafiken, ljudet, startskärmen, världen… Nästan allt ser ut och känns precis som Angry Birds gjorde. Så min första reaktion är: suck, nu igen? Men Bad Piggies är verkligen ett helt annat spel. Att bygga maskiner som försöker flyga, navigera labyrinter eller bara överleva ett fall är riktigt kul och något helt annorlunda. Efter ett par banor får jag till och med svårt att sluta. Bästa detaljen i spelet är utan tvekan grisens ansikte som observerar allt du gör när du bygger manicken i början av banan. Underbart!

Malin Jonsson anser…

Det är svårt att inte jämföra Bad Piggies med Angry Birds, ett spel som alla kan spela oavsett ålder. Bad Piggies är mindre lättillgänglig och kräver mer insyn i hur saker påverkar varandra rent fysiskt. Det har egentligen fler likheter med Amazing Alex, men är lyckligtvis bättre. Däremot känns det som att man gjort mycket av det här förut, och vissa banor känns direkt tråkiga eller svåra, medan nästa kan vara hur kul som helst eller bara väldigt enkel. Spelet är väldigt omspelbart tack vare stjärnjakten och att man inte behöver ta alla stjärnorna på samma gång. Kommer jag fortsätta spela Bad Piggies? Ja, när det kommer nya banor. Men spelet, det är sämre än Angry Birds-spelen – varför man nu ska jämföra dem över huvud taget.

Pontus Hellgren anser…

Efter att ha misslyckats med att ta samtliga stjärnor i Angry Birds var jag trött på både fågelfän och upplägget i sig. Synen av en unge med Angry Birds-keps gjorde mig nästan spyfärdig. I Bad Piggies slipper vi fåglarna. Nu är det de gröna grisarnas tur att ha huvudrollen. Den ikoniska slangbellan är utbytt mot fordon, som själv byggs av spelaren. Eftersom spelet fokuserar på fordonsbyggande, så introduceras spelaren hela tiden för ny mekanik då nya byggdelar adderas.

Jag upplever Bad Piggies som mer utmanade än Angry Birds, då antalet kombinationer för att bygga ihop fordonen är många. Som spelare kommer man alltid till en punkt då man kör fast, men det också en del av Rovios luriga affärsmodell. För en mindre kostnad kan en ”mekaniker” snickra ihop ett optimerat fordon för banan åt dig. Många föräldrar kommer säkert att bli ruinerade, och jag kan nästan föreställa mig det kritiska reportaget i Plus.

Köp spelet till iOS här (iPhone) och här (iPad).

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0