Artiklar

Ständigt dessa hästar

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

Visst är det underhållande när spel går sönder? Inte fysiskt, så klart, utan när det ”glitchas” och buggar ur till den grad att det bara blir komiskt. Detta är något de flesta av oss upplevt på egen hand i diverse titlar, men allra roligast blir det så klart på nätet där man kan ta del av andra spelares härliga möten med haveriet. De där lite mer exklusiva ögonblicken som får ens egna grafikartefakter att blekna.

Och av någon anledning har jag fastnat för hästar, då de onekligen stått i fokus mer än en gång genom åren.

Jag har själv råkat ut för hästglitchen i Skyrim, den som gör det omöjligt att ta sig förbi den automatiska introsekvensen eftersom hästen som drar kärran man sitter på bestämmer sig för att balla ur fullständigt. Videon nedan visar prov på det, även om undertecknad inte kom riktigt lika långt den gången, utan körde fast i/på ett berg.

https://youtu.be/93XeUUUBm_4

Ytterligare en variant på Skyrim-introt kan ni se här (det finns säkerligen alldeles för många). I Battlefield 1 vill hästarna så klart inte vara sämre. Det finns en krake som imiterar en Landspeeder från Star Wars ganska hyggligt. Och även om nedan kanske inte kvalificerar som en glitch är det ändå så lagom underhållande att se en kuse köra ett ”chicken race” med ett flygplan. Resultatet är både väntat och överraskande.

I can see my stable from here!

https://youtu.be/k64wB7V-6S4

Red Dead Redemption stoltserar med en besatt hästvagn (med tillhörande häst, givetvis). Det är så mycket galenskap som pågår här att jag saknar ord.

Eller den gången då en främling ersattes av en glidflygande häst? För att… varför inte?

Äh, vi kör en Skyrim till. Den otålige kan spola fram till cirka 0:30 och beskåda något fullständigt normalt. I spelhästens värld.

Det blir sannerligen något speciellt när hästar är inblandade. Kanske är det situationerna de allt som oftast förekommer i som gör dem till tacksamma föremål för glitchattacker, eller något annat. Jag vet inte riktigt. Men vad spelar det för roll? Det är lika kul för det.

The en…

Jag kan inte låta bli. Bara en till. Notera hästen i bakgrunden.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0