State of Decay snyggar till sig på PC

Rickard Olsson
Artiklar

sod1När jag för första gången satte tänderna i State of Decay var det till Xbox 360 förra året. De initiala avtrycken spelet lämnade var dock föga positiva då jag rackade ned på styltiga animationer, undermålig bilduppdatering och buggar och glitchar i mängder. Spelet kändes i princip ofärdigt, och jag njöt inte överdrivet mycket av upplägget heller, trots att premissen i sig var otroligt lovande. Jag menar, överleva ett zombieutbrott i en småstad på vischan genom att bränna runt i fordon, samla resurser, bygga utposter och rädda människor i nöd. Hur kul låter inte det?

Men jag fortsatte ändå spela, göra min skribentiga plikt som speltestare. Och det är jag glad för. Spelet växte markant, jag lärde mig hantera och acceptera mekaniken till den grad att det nästan kändes naturligt. Men visst, önskan om en prestandaboost var ständigt närvarande. Och den skulle komma, i och med PC-versionen.

Med tillräckligt mycket kräm under huven i speldatorn blir State of Decay nästan ett helt nytt spel. Mycket vackrare och mycket stabilare. Jag fick nästan gnugga ögonen de första minuterna, även om det givetvis ligger långt efter de värsta grafikmonstren av idag. Men i relation till Xbox 360-versionen var det som natt och dag. Att dessutom kunna sikta med musen ger spelet ytterligare en dimension, om inte bättre så åtminstone annorlunda. Jag ska däremot ärligt säga att jag än dock använder handkontroll även till PC-versionen eftersom det blir mer avslappnat så, men ibland fuskar jag och glider snabbt över till musen när det ska siktas lite extra noga.

sod2Har du en dator som mäktar med spelet i höga inställningar så kan jag absolut rekommendera titeln med gott samvete numera. Det är inte världens bästa zombiespel och inget fundamentalt har förändrats, men det kliver upp ett par pinnsteg på PC. Ett säkert köp för de som vet med sig att de uppskattade Xbox 360-versionen, eller bara gillar zombiemöschare i allmänhet.

Fotnot: Min dator består bland annat av Core i5 3.4 GHz, GeForce GTX 760 2 GB samt 8 GB ram, och det räcker gott och väl till snygg och följsam grafik. Spelet kan köpas på Steam.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0