Supercell tror på iPad mini, tjänar miljoner dagligen

Rickard Olsson
Artiklar

coc
App Store är en guldgruva. Punkt. Inte för alla, men definitivt för Apple och den minoritet av utvecklare som faktiskt lyckas få fram sina spel till tillräckligt många spelare. Rätt koncept, rätt tidpunkt och rätt format är vad som krävs för att lyckas, och det är bland annat finska Supercell ett bra exempel på. Rovio bortser vi ifrån för tillfället då vi alla redan känner till dem så väl.

Samtidigt som företaget drar in ungefär två och en halv miljon kronor dagligen på sina spel Hay Day och Clash of Clans (detta efter att Apple tagit sina 30%) tror Greg Harper på Supercells amerikanska gren säger att iPad mini kan bli vad som slutligen slår ut de traditionella konsolerna. Harper anser att tabletar är den ultimata plattformen och att de dedikerade bärbara spelkonsolerna tappar mycket mark i striden om spelarna.

That market seems in trouble to me. The iPad mini could be one of the final nails in the coffin.

Kanske, men antagligen inte. Marknaden känns fortfarande tillräckligt stor för att dagens samtliga format ska kunna överleva på egen hand, och då rykten talar om förra generationens chip i iPad mini (A5) kommer den inte att tilltala de mest seriösa spelarna. Men återigen, det vet vi fortfarande ingenting om då Apple i vanlig ordning inte släpper några detaljer innan det officiella utannonserandet – som förövrigt sägs ske den 17 oktober, om man får tro ryktena.

Via Gamesindustry.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0