Sega

11 inlägg

1993: Det starka spelåret

För 25 år sedan var det SEGA med sin Mega Drive som stod på toppen av spelvärlden.

1988: Konsolerna tar över

För 30 år sedan blev Nintendos grå låda det hetaste i hemmet.

Hur ofta vill du köpa en spelkonsol egentligen?

Nintendo släppte en konsol, Sega släppte en, och sedan var det ny generation och vi gjorde samma grej igen. Nintendofans dissade Segafans, tidningar som Nintendo-Magasinet och Sega Force var en grej, det var lätt att vara konsolägare.

Historien om en tangentbordskontroll

Eftersom vi var en grupp spelare som hängde ihop och hade kontakt via just Gamer så var det naturligt att vi ville kunna kommunicera i spelet med. Lättare sagt än gjort med handkontroll och emotes, så den här vackra tingesten gjorde oss eld och lågor.

Om Titanfall hade släppts 1994

Så här tjusigt hade Titanfall kunnat vara på en 16-bitarskonsol. Ge mig, ge mig det nu!

Streets of Rage och Shinobi 3 intar eShop i 3D-form

Segas 3D Classics-utgåvor av klassiska spel till Nintendo 3DS ser riktigt lovande ut. Inom kort finns såväl Streets of Rage som Shinobi III att införskaffa för en hyfsat rimlig mängd pengar (runt femtiolappen).

1990 kunde ha varit Nintendos sista år, enligt analytiker

Det såg tydligen mörkt ut för Nintendo redan för 23 år sedan, men även om den stationära marknaden inte är direkt jättehet för den japanska spelgiganten idag, så vet vi definitivt annorlunda. Julen 1990 skulle verkligen inte bli företagets sista, trots hotet från Sega.

Ingen vill ha Wii U i USA, Vita prissänks, PS4 för £300 och Sega stajlar datorer

Siffrorna för den senaste månadens försäljning av spelkonsoler i USA har anlänt, och det ser galet illa ut för Nintendo och Wii U. Endast 57 000 exemplar såldes under januari månad, något som kan jämföras med Xbox 360 som trots sina många år på marknaden hittade hem till 281 000 konsumenter.

Sonic Jump, verkligen?

Sega twittrade ut den första bilden på iOS-spelet Sonic Jump i går. Den ser ut precis som Doodle Jump hade sett ut om det hade varit ett Sega-spel med (snart totalt avskjutna) maskoten Sonic the Hedgehog, utvecklat med pissbudget och avsett för snabba enkla pengar från fansen med ifånar. 15 spänn kommer spelet kosta, och det kan vara ute när du läser det här.

Phantasy Star Online 2 gratis på Vita

Sega har bestämt att Phantasy Star Online 2, som TDH skriver om här, kommer att vara gratis att spela för alla PlayStation Vita-ägare i Japan. Vita-versionen är dock något begränsad i form av att den bara kan koppla upp sig mot PC-spelare i vissa områden, och att den ej kan spelas offline.