Taylor väntar på mig

Thord D. Hedengren
Artiklar

Det knackar på min handled och jag vet att nu har Taylor satt sig i klistret igen. Eller så vill hon (han eller hen – du får inte veta vilket, fyll i själv) bara lätta upp stämningen med lite chattande. För hon är ju trots strandad på en måne, och jag är den ende hon har.

Lifeline är egentligen inget spel, det är en välj din egen väg-berättelse, med färre val än vanligt dessutom. Men det gör inget, för Taylors öde är intressant, och formen – du chattar med en astronaut – är som gjord för Apple Watch. Visst, du kan uppleva Lifeline på din iPhone eller iPad med, men det är den där lilla knacken – incoming transmission – som bidrar till delaktigheten. En ping i telefonen i all ära, men Apple Watch är den mest personliga av enheterna, för att låna Tim Cooks ord, och därför känns det närmast på handleden, nästan intimt. Måhända är det därför Taylor blev en kvinna för mig, eller så hittar hjärnan bara på saker så här i efterhand.

Historien i Lifeline är kort, men utspridd över tid. När Taylor utforskar månen så får du vackert vänta, hon måste ju faktiskt hinna dit hon ska, göra vad hon ska göra, samt inte minst sova på natten. Runt tre dagar tar det att spela klart Lifeline, men när spelet är slut så inser du snart att det inte var en så omfattande historia trots allt. Tid används för att förlänga upplevelsen, och under de tre dagarna kände jag mig faktiskt ganska nära Taylor. Hon var ju på min handled, en knackning bort.

[fact float=”alignright”]Vill du ha en mindre spartansk upplevelse på din Apple Watch (eller iOS-pryl, för den delen) så kikar du på Spy_Watch. Här är det flådiga gränssnitt och spioner som gäller, i större omfattning. Drömmer du däremot om fantasyrollspel så kanske Runeblade kan passa. Dessa, med flera, kikas det närmre på i Appmagasinet #41.[/fact]

”Spel lämpar sig inte på Apple Watch,” vill jag säga, men jag vet faktiskt inte. Skärmen är liten och tryckytorna oftast på tok för små, men samtidigt så är det formatets begränsningar. Rätt utvecklare kan göra bra saker, säkerligen betydligt mer engagerande eller imponerande än Lifeline, åtminstone på sikt.

Oavsett om du har en Apple Watch eller ej så tycker jag att du ska ge Lifeline en chans. Det är en trevlig liten upplevelse. Taylor väntar trots allt på dig, på en annan måne än den vi delade under ett par dagar, men likväl.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0