Artiklar

The Avengers skapare skyldig till Doms död

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

Dom 1280
Gears of War 3 är tillräckligt gammalt och genomspelat för att vi öppet kan diskutera Doms död. Det var ett överraskande ögonblick, inte många som såg det komma trots de återkommande ledtrådarna som ledde upp till händelsen. Men varför tog Epics Cliff Bleszinski livet av en av seriens mer känslosamma figurer? Svaret återfinns i ett samtal han en gång hade med Joss Whedon, mannen bakom bland annat Buffy the Vampire Slayer och nu senast The Avengers.

Cliffy svarar i en Q&A på Reddit att ett frö såddes när han en gång hörde ett fan av serien säga att Dom var tvungen att dö. På frågan om varför svarade samma person att ”saker måste hända”. Cliff skickade sedan vid ett senare tillfälle ett meddelande till den andre Gears of War-ikonen, Rod Fergusson, och sa det rakt ut.

Dom’s got to die.

Men den logiska grunden till beslutet menar Bleszinski kommer från det tidigare nämnda samtalet med Whedon, när de en gång diskuterade vampyrdödaren Buffy. Enligt Whedon hade de upptäckt att varje gång Buffy led så blev programmet mycket bättre. Och lidande var något Cliff sedan utsatte Marcus för när hans bäste vän tog livet av sig genom att faceplanta en bränsletank i 100 km/h.

Med detta i åtanke känns det som att Dom lika gärna kunde överlevt, att om de inte haft det där samtalet den dagen kanske saker hade sett annorlunda ut idag. Vem vet?

Via Examiner. Tack till NateTraveller för tipset.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0