Artiklar

The Witcher är spelserien jag aldrig kommer till skott med

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

Jag har inte spelat The Witcher, eller uppföljaren The Witcher 2: Assassins of Kings, men jag vill verkligen. Suget blir inte mindre av att The Witcher 3: Wild Hunt närmar sig, och ser sådär förbaskat bra ut att jag överväger att förhandsboka spelet. Varför vet jag inte riktigt, för likt Dragon Age Inquisition så kommer jag knappast hoppa på del tre i en spelserie innan jag gett föregångarna en chans. Tänk om jag missar något?

Ja, jag är dum på det viset.

The Witcher-suget är inte nytt, för spelserien verkar ha allt det där jag gillar med fria öppna värld-actionrollspel. Trogna läsare vet att jag knarkar Oblivion och Skyrim på ett sätt som inte kan beskrivas som hälsosamt hur du än vrider och vänder på det. The Witcher borde passa mig, måhända lite sämre eftersom jag är fast med Geralt och inte kan skapa min egen rollperson i världen, men likväl – spelserien borde passa mig.

Så mitt i suget efter trean, som nyligen nya trailers, så började jag titta på videor för de båda föregångarna. Vad vore jag väl för typ om jag inte delade med mig av mina fynd? Men innan du fortsätter: The Witcher är blodigt och stundtals lättklätt, med fula ord. Om du råkar läsa Spelbloggen på jobbet eller så…

Originalet, The Witcher, blev CD Projekts stora genombrott. Actionrollspelet kretsar, likt uppföljarna, kring monsterjägaren Geralt, och baseras på en polsk bokserie med samma namn. The Witcher fått en uppdaterad version och ser således betydligt bättre ut om du köper det idag, än vad det gjorde när spelet släpptes 2007. Nästan ett år tidigare kom The Elder Scrolls IV: Oblivion ut, men få verkar tycka att The Witcher är det bättre av de båda spelen, föga förvånande.

Videon nedan visar lite mer av spelet, inspelat av någon vänlig själ som – liksom jag – inte förstår varför CD Projekt inte har publicerat egna trailers av The Witcher.

The Witcher 2: Assassin of Kings har även det fått en uppdaterad version, och visst ser det bra ut, betydligt mer modernt än originalet, men så är det från 2012 också. Det händer ju en del med tiden rent visuellt, som bekant. Som referens så kan nämnas att The Elder Scrolls V: Skyrim släpptes i slutet av 2011.

Och slutligen kommer vi till The Witcher 3: Wild Hunt, som är så rykande färskt att det inte släpps förrän i slutet av maj. CD Projekt Red presenterar spelet väl, med sin vilda värld, och allt du kan göra i den, i följande trailer:

Föredrar du lite mindre snack så bjuds här på dryga halvtimmen ur spelet, även det en officiell trailer.

Jag är lika sugen på att spela The Witcher – alla tre spelen – nu som jag var när jag började researcha videor till den här lilla posten. Problemet är som vanligt tidsbrist, för ettan och tvåan ligger och skräpar i mitt Steam-bibliotek, och det skulle förvåna mig mycket om trean inte hamnar där vad det lider heller. Det hjälper förstås inte att jag känner likadant för Dragon Age-serien, vilken jag faktiskt börjat spela. Livet är hårt som vuxen spelkonnässör.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0