Artiklar

Tre tycker till om Rayman Jungle Run

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

rayman
Ubisoft är inga nybörjare på App Store. Deras närvaro är mer än väl känd sedan tidigare med mer eller mindre intressanta titlar, och vi har även sett Rayman förr som nu alltså gör comeback. Detta är Ubis egna vinkel på den lite väl överanvända springgenren, som de än dock utvecklar i och med Rayman Jungle Run. Både på gott och ont. Vi springer, samlar eldflugeliknande insekter och försöker ta oss i mål utan att dö på vägen.

Men hur bra är det egentligen?

Nedan tycker Jesper, TDH och Rickard till om spelet:

Jesper Bylund tycker…

jesper
Jesper

Jag hoppades att Rayman Jungle Run skulle ha en del av den lekfulla spelglädje som Rayman fick tillbaka med Rayman Origins. När jag startar upp Jungle Run är det precis det jag får, lekfull charm med enkla kontroller. De första banorna är långsamma men alla alternativa vägar och vackra banor väger upp utan problem. Tyvärr blir spelet inte snabbare eller mer intressant än så, det blir bara svårare. Mycket svårare. De skojiga alternativa vägarna i början av spelet byts ut mot en säker död om du inte övar in när och hur du ska hoppa. Trist.

Thord Daniel Hedengren tycker…

tdh
TDH

Första intrycket av Rayman Jungle Run är odelat positivt. Det här är snyggt, det har samma knäppa ljud som Rayman Origins, och det går förvånansvärt bra att spela. Faktum är att såväl propellerhuvudet som väggspringandet fungerar, trots att det ”bara” är en tryckskärm här. Banorna är snygga och av varierande längd, men det konstanta samlandet för att låsa upp dödslandet i varje värld blir snart gammalt, liksom konceptet. Det här är inget plattformsspel i traditionell bemärkelse, men det ser ut som ett, och det gör att jag vill ha lite mer hela tiden. Å andra sidan återkommer jag till spelet, för jag vill slutföra, samla, och det helst utan att skicka iPaden ut genom fönstret. Det här är på alla sätt och vis ett spel gjort för plattformen, men med estetiken av en mycket mer avancerad produktion, och det är ett steg mot än mer givande spelupplevelser på de nya plattformarna. Så länge räcker det, men i framtiden misstänker jag att det här är något för Raymans fans enbart, för Rayman Jungle Run kommer bli ifrånsprunget.

Rickard Olsson tycker…

rickard
Rickard

Ja jävlar. Helskön intromeny som jag faktiskt satt och lyssnade till en stund innan jag började. Stämningen är på topp, grafiken är makalöst retinavacker och kontrollerna enkla. Rayman springer, vi trycker, Rayman hoppar och flyger. Det blir inte så mycket mer komplicerat än så. Men längre in i spelet handlar det inte längre om att ha kul, utan snarare om att memorera ett meningslöst och irriterande trial and error-upplägg. Ibland får man helt enkelt börja om från början lite onödigt många gånger, vilket förtar spelglädjen. Men jag är beredd att vara lite förlåtande eftersom produktionsvärdet i övrigt är så högt. Nästa gång vill vi se ett riktigt Rayman-spel i samma grafiska stil. Det hade varit mumma det.

Rayman Jungle Run kan du köpa här (universal) för 22 kr.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0