Trials Frontier

Appmagasinet
Artiklar

Trials Frontier är inte ett purfärskt spel, det har varit ute ett bra tag. Med det sagt så finns det ingen anledning att inte ge det en chans, för även om spelet kan vara tokigt frustrerande, så är det faktiskt förbaskat kul.

Låt oss backa lite. Trials-spelen handlar om att köra motorcykel genom galna banor – allt från raviner till hustak – och helst göra det utan att trilla, samtidigt som du vill komma i mål så snabbt som möjligt. Du gasar och bromsar, samt styr din förares viktfördelning på motorcykeln. Det senare ser till att du landar bra efter hopp, håller balansen helt enkelt. Viktfördelningen är förstås extra viktig när du börjar göra stunts, slår volter i luften, kör på bakhjulet, och dylika galenskaper. Ibland (läs: ofta) slutar det med komiska krascher. Det är en del av spelet.

Trials Frontier tar detta numera klassiska upplägg, och sätter oss i en post-apokalyptisk miljö. Med lite mer serieinspirerad grafik än de tidigare spelen i serien berättas dels världens historia, och dels din egen genom de uppdrag olika karaktärer ger dig. Ibland handlar det bara om att klara en bana, ibland ska du göra det utan att trilla, och ibland ska du besegra en annan (datorstyrd) förare. Du kan för övrigt utmana dina vänner med, om du vill.

Hela tiden samlar du på dig delar till din motorcykel, samt mynt att uppgradera den med. Det mesta kan uppgraderas eller bytas ut, för övrigt, vilket är var spelet tar in pengarna. För dels vill du ha gems för att förbättra dina chanser att få delarna du vill ha, och dels behöver du soppa till din motorcykel för att över huvud taget kunna spela. Den senare återvinns över tid (magiskt värre), medan den tidigare kan spelas ihop. Det är en numera klassisk inuti app-köpsmodell, men Trials Frontier balanserar mellan girighet och spelglädje hyfsat väl. Först efter längre sessioner irriterar du dig på att soppan tar slut, och känner du inte att du måste klara alla uppdrag snabbt som sjutton så behöver du faktiskt inte några gems.

Lite magstarkt, eller vad tycker ni?
Lite magstarkt, eller vad tycker ni?

Visst, en del saker sticker i ögonen med inuti app-köpsmodellen här. Speciellt den här, som vill att jag ska betala över 500 spänn för att slippa uppgradera min motorcykel. Dålig smak…

Jag gillar Trials Frontier, men möjligen gör jag det för att jag tröttnade på att vänta på bensin och gems. Mitt resonemang är att appen är gratis, så om jag köper en klump med mynt och gems, och sedan betar av den när jag behöver, så är det inte hela världen. Naturligtvis är det precis vad utgivaren hoppas på, att jag ska göra så, om och om igen. Än så länge har de inte lurat mig nämnvärt, och eftersom balansen ändå lutar åt spelarens håll, så känns modellen okej. Testa Trials Frontier, betala om du vill, och försök låta bli att kasta iPhonen genom fönstret när du kraschar brutalt för trettioelfte gången. Ja, det är ett sådant spel…


Vår systerpublikation Appmagasinet utkommer en gång i veckan och är förstås alldeles gratis att prenumerera på. Läs mer och teckna en prenumeration här!

 

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0