Wii U-försäljningen ”inte dålig”

Rickard Olsson
Artiklar

iwataNintendobossen Satoru Iwata har i en intervju med Reuters pratat lite om Wii U:s försäljningssiffror, och enligt Iwata själv är det inte som förr, men för den sakens skull ”inte dåligt”.

At the end of the Christmas season, it wasn’t as though stores in the U.S. had no Wii U left in stock, as it was when Wii was first sold in that popular boom. But sales are not bad, and I feel it’s selling steadily.

Nintendo har tidigare sagt att de har som mål att sälja 5,5 miljoner exemplar av konsolen lagom till sista mars 2013, men även om det inte finns några exakta siffror på hur många maskiner som sålts över de tre stora områdena hittills så får man räkna med att de har ett par miljoner kvar. Vad vi garanterat vet, däremot, är att den såldes i cirka 400 000 exemplar under första veckan i USA samt ungefärliga 640 000 ex i Japan från 8 december till 30:e samma månad.

2013 blir sannerligen ett viktigt år för Nintendo, och frågan är hur utannonserandet av Xbox 720 och PlayStation 4 på årets E3-mässa (ja, så blir det) kommer att påverka företagets nya skötebarn. Frågorna är många, men svaren låter vänta på sig ett tag till.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0