Wonder Boy kommer tillbaka

Thord D. Hedengren
Artiklar

Wonder Boy hör till spelserierna jag ville älska när jag växte upp, men aldrig riktigt fastnade för. Det beror förstås delvis på att jag inte hade någon Master System, Segas 8-bitarskonsol, hemma, men inte enbart. Liksom många andra plattformsspel från den här tiden så är de tunna jämfört med topptitlarna.

Men måhända är det dags att ge Wonder Boy en ny chans, för DotEmu och Lixardcube håller på med en remake av Wonder Boy III: The Dragon’s Trap. Spelet, som ursprungligen släpptes till just Master System 1989, men även senare kom till Game Gear med mera, har förstås utvecklats en del, rent visuellt i alla fall.

Jämför nedan. Först, originalet:

Sedan, utannonseringstrailern med lite tidiga bilder från själva spelet också:

Viss skillnad, inte sant? Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den visuella stilen, men det var å andra sidan min initiala reaktion inför Duck Tales Remastered med, och det blev ju helt okej.

Något annat som talar för Wonder Boy: The Dragon’s Trap är att såväl Ryuichi Nishizawa som Shinji Fujiwara – måhända kända för Wonder Boy-fanatiker (de var med och gjorde originalet) – har hjälpt Lizardcube med spelet.

Så när får vi chansen att återvända till Wonder Boys plattformsvärld? Oklart än så länge, vilket även gäller formaten. ”Konsoler samt PC” är vad som är sagt, så gissningsvis rör det sig om PlayStation 4, Xbox One, samt ett Steam-släpp till Windows, Mac, och möjligen Linux.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0