NES

26 inlägg

Minnen av Nintendo-konsoler

Lanseringen av en ny Nintendo-konsol lockar alltid fram min nostalgiska ådra, och jag dragit mig till minnes ögonblick tillsammans med deras tidigare stationära konsoler gång på gång under den senaste veckan.

Retro är roligast på hyllan

Även om jag fortfarande inte ens tagit mig tid att dra igång många av de gamla spel jag vill och planerar att spela, så börjar det sakta sjunka in att det kanske aldrig blir så heller.

Now you’re playing with power

Nya mini-NES:en återupplivar sloganen "now you're playing with power", vilket är humor. Nästan lika kul som elgitarrerna.

NES kommer tillbaka, typ

Famicom, den japanska versionen av vad vi känner som NES, fyllde 30 nyligen, så därför är det förstås lämpligt att NES kommer tillbaka. Förvisso ser NES...

Skrivbordsonsdag: NES-klassiker

Vi blev så nöjda med förra skrivbordsonsdag, vilket var Mega Man 2, att vi fortsätter med några NES-klassiker. Duck Hunt är spelet som alla Zapper-ägare upplevde, inklusive den hånfullt fnissande byrackan.

Krut.Rök: Ytterligare en 8-bits raritet där ”alla talar svenska”

Det är tre år sedan det limiterade Nes-spelet Lille Nemo: Drömmästaren presenterades för svenska spelsamlare av de hemlighetsfulla entusiasterna Modermodem 0300. I veckan var det åter...

Mike Tyson slår Glass Joe för första gången, någonsin

Mike Tyson må ha varit stjärnan i Nintendos Punch Out, men Glass Joe rådde den riktige Tyson ändå aldrig på. Förrän nu, äntligen! Green room...

Famicom 30 år idag

Hipp hipp hurra för Famicom, det vi i Sverige känner igen som NES eller Nintendo 8-bit. Idag, för 30 år sedan, släpptes konsolen i hemlandet Japan, och vilken succé det skulle bli.

Nestopia: Tennis

Två rack, ett nät och en boll. Den primitiva grunden som till stor del visade vägen för dagens tv-spel i och med Ataris Pong.

1990 kunde ha varit Nintendos sista år, enligt analytiker

Det såg tydligen mörkt ut för Nintendo redan för 23 år sedan, men även om den stationära marknaden inte är direkt jättehet för den japanska spelgiganten idag, så vet vi definitivt annorlunda. Julen 1990 skulle verkligen inte bli företagets sista, trots hotet från Sega.