2013 och spelen vi ser fram emot

Rickard Olsson
Artiklar

gowzorVi har gått igenom fjolårets bästa spel, men nu är det dags att blicka framåt. Här listar vi de spel vi ser fram emot allra mest under 2013. En salig blandning, skulle det visa sig. Så håll i hatten, för nu kör vi en gång till!

Enligt Robert: Tomb Raider

Tomb-Raider-the-latest-tomb-raider-24496810-1920-1080Indiana Jones blev Tomb Raider som blev Uncharted som blev Tomb Raider. Ubisoft lovar oss en fräsch nystart och erbjuder oss förhoppningsvis en mindre sexualiserad Lara Croft. Det som hittills visats upp lovar en god blandning mellan matinéaction och en öppen värld att utforska. Jag ser fram emot att få gräva mig djupare i spelets värld och ta del av dess mysterium.

 • Första säsongen av The Walking Dead satte en hög ribba. När säsong två kommer blir det svårt att leva upp till den första, men blir det bara hälften så bra är det fortfarande dubbelt så bra som de flesta andra spel som finns ute nu.
 • På tal om zombier så har vi The Last of Us. Naughty Dog må mest vara kända för sin Uncharted-trilogi, men zombier och postapoklyps är betydligt mer kittlande för mig än vad Drakes äventyr är. Miljöerna ser spännande ut och de två huvudkaraktärerna verkar ha en skön personkemi, vilket som Bioware fanboy är mycket viktigt för mig.
 • Quantic Dreams nya spel, Beyond: Two Souls, må vid första anblick inte verka lika intressant som Heavy Rain vare sig handlings- som karaktärsmässigt. Trots det fångar titeln mitt intresse. Allt som David Cage gör är utan tvekan värt att hålla ögonen på.

Enligt TDH: The Elder Scrolls Online

the-elder-scrolls-online-pic-5Jag erkänner, jag är totalt såld på The Elder Scrolls. Förutom hundratals timmar Oblivion och Skryim så gräver jag stundtals ned mig i modträsket. I somras blev jag sugen på Oblivion, så jag köpte helt sonika en speldator till sommarstugan för 15 papp. Det är något av ett problem, faktiskt. Nu tror jag förvisso inte att The Elder Scrolls Online kommer vara så fantastiskt, men jag tillåter mig ändå hoppas på det bästa. Årets mest efterlängtade spel, alla kategorier.

 • Pikmin 3 är spelet som får mig att köpa en Wii U, och om det framkallar lika mycket Polly-smak i munnen som den mästerliga ettan (och utmärkta tvåan) så blir jag en lycklig fanboy.
 • Warhammer Quest är jag fortfarande tramsigt sugen på. Som ni vet.
 • Jag hoppas att Infinity Blade: Dungeons blir vad Diablo III totalt misslyckades med, men jag tvivlar. Förseningar och en rätt ointressant värld talar emot den här klick, förlåt, tryckfesten till iOS, men likt The Elder Scrolls Online så tillåter jag mig hoppas.

Enligt Pontus: Grand Theft Auto V

gtavDet känns lite tråkigt att välja Grand Theft Auto V, men Robert knep två av de spelen som jag hade tänkt att skriva om. Men om jag ska vara ärlig så ser jag fram emot Grand Theft Auto V som den fanboy jag är, även om jag vet vad jag kommer få. Frågan är bara hur skitbra det kommer att vara.

 • Metal Gear Rising: Revengeance. Det ska bli spännande att se hur Bayonetta-utvecklarna Platinum Games kommer tolka denna avstickare i serien. Frågan är om Raiden får ett bättre bemötande av spelarna denna gång.
 • SimCity 5 för att det ska bli kul att leka stadsplanerare igen. Hoppas Mac-versionen inte dröjer allt för länge.
 • Jag blev nyfiken på Brothers: A Tale of Two Sons så fort jag hörde Josef Fares babbla om sin speldebut och sina kompromisslösa visioner.

Enligt Rickard: Gears of War: Judgment

gowjudgmentDet spelar egentligen inte så stor roll ifall det nya flerspelarläget OverRun blir särdeles populärt eller inte. Spelet kommer ändå med största säkerhet att dra till sig merparten av Gears 3-spelarna, där ibland mig, om nu inte People Can Fly fuckar upp utvecklingen fullständigt. Epic, håll era ögon öppna, tack!

 • South Park: Stick of Truth för att jag äter allting South Park. Huruvida spelet verkligen ser bra ut eller ej skiter jag för tillfället i.
 • Om Bayonetta 2 hinner ut 2013 så platsar det här. Vet inte så mycket om det, men första spelet var ju alldeles förträffligt på alla sätt och vis.
 • Super Stickman Golf 2 för att ettan är något av det bästa man kan spela mot en vän eller fiende.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0