3DS ohotad etta, Wii U sjunker som en sten, PS Vita tillbaka till graven i Japan

Publicerad:

Skrivet av:Rickard Olsson

Verifierat av

Max L

NipponMed senaste veckans försäljningssiffror (7-13 januari) från Japan börjar saker återgå någorlunda till det normala igen, efter jul- och nyårsrushen. Vad som står klart är att japanerna i vanlig ordning älskar Nintendo 3DS. Nintendos bärbara såldes i drygt 92 000 exemplar under föregående vecka, något som kan jämföras med PS Vitans 11 000, som därmed också återgick till de minimala siffrorna den presterat nästan ända sedan release 2011. Stenåldersbrodern PSP ångar i vanlig ordning på med fina 17 000.

Vad gäller de stationära konsolerna så dippar samtliga, men allra mest Wii U som endast mäktade med 20 715 sålda enheter, från förra veckans dryga 67 000. Något som inte är annat än rent katastrofalt dåligt för en ny konsol. PlayStation 3, som än dock är och har varit den mest populära av de stationära maskinerna den senaste tiden, såldes i 23 000 exemplar. Wii och Xbox 360 är knappt värda att nämnas med sina 1 800 respektive 900 sålda.

Nintendo måste, och kommer, att agera. Var så säkra. Frågan är bara hur? Efter den misslyckade starten med Nintendo 3DS valde man att drastiskt sänka priset, något som gjorde att spektaklet tog rejäl fart, och har sedan dess ohotat toppat listorna. Men är det lika enkelt att göra med Wii U?

Det vi däremot får läsa nu är att Nintendo väljer att slå ihop båda sina divisioner för stationärt och bärbart spelande till en massiv kärna, med ett nytt kontor i Kyoto, för att således kunna dela både kunskap och teknik med varandra. Men det är ju inte utan att man undrar varför så inte var fallet tidigare? Kan denna satsning ge resultat, tro?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0