Lördagsachievement: An Educated Lanista

Robert Jonsson
Artiklar

ach_spartacusGillar du achievements? Eller vad är det för dum fråga, det är klart du gör! Varför skulle du annars läsa alla lördagsachievements slaviskt? Letar du efter gratis spel för att öka din gamerscore? Är du guldmedlem? I så fall bör du spana in Spartacus Legends på XBLA.

ach_spartacus_smallAn Educated Lanista (20)

Spartacus Legends bygger på TV-serien om gladiatorn Spartacus (som i sin tur bygger på en historisk person) i det antika Rom. Spelet handlar inte om Spartacus, utan är placerad i den världen och låter dig istället kontrollera ett flertal okända gladiatorer. Dessa kan förbättras allt eftersom de får erfarenhet av gladiatorkamperna. Det är dessa strider som är spelets centrum: korta intensiva fightingscener a la Street Fighter. Fast mycket sämre förstås.

Spartacus Legends är gratis för guldmedlemmar, vilket troligen är för att de smugit in möjligheten att köpa på sig förbättringar i spelet, Med andra ord är det ett så kallat “free to play”-spel, men det är inte nödvändigt att köpa saker. I alla fall inte så länge du slåss mot datormotståndare. Jag kan tänka mig att läget är annorlunda vid ett möte med en annan spelare, vilket emellertid är helt frivilligt.

Achievementen An Educated Lanista är den första achievementen du får. Det gäller att klara sig igenom den första striden och lära sig kontrollerna, vilket går fortare än att ladda ned spelet. Övriga achievements verkar inte heller särdeles svåra att få, utan är mer tidskrävande. Eftersom spelet är gratis kan det vara en idé att spana in spelet (i alla fall om du gillar fightingspel) och plocka upp några enkla achievements. Gratis är gott?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0