Artiklar

10 bästa co-op-spelen 2023

Publicerad:

Skrivet av Petter Mattsson

Verifierat av: Max L

Dator- och konsolspel kan i allra högsta grad vara ett njutbart nöje med sig själv som enda sällskap, men givetvis också något väldigt socialt. I den här artikeln har vi valt ut tio co-op-spel som du bara måste testa. Spela tillsammans med en eller flera kompisar, i soffan eller online – här är de bästa co-op-spelen 2023.

10. Snipperclips

Plattform: Nintendo Switch

Det här pusselspelet för två personer finns bara till Nintendo Switch, och kräver att ni sitter tillsammans och spelar. Snipperclips är inget särskilt djupt eller avancerat spel, så det är perfekt att plocka fram när du och en kompis vill döda en halvtimme. Ni kontrollerar var och en en platt 2D-figur med förmågan att skära ut bitar ur varandra, och sedan använder ni detta för att lösa olika pussel. Ta varsin joy-con och sätt i gång och klipp!

9. Call of Duty: Warzone 2

Plattform: PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X

Warzone 2.0 är ett gratisspel, där matcherna kan innehålla upp till 150 samtida onlinespelare. Spelet stöder crossplay mellan konsoler och PC, så att alla kompisar kan vara med, och gillar ni action är det här ett måste.

8. Fortnite

Plattform: PS4, Xbox One, PC, Switch, PS5, Xbox Series X

Fornite behöver ingen närmare presentation. Det här gratisspelet har blivit omåttligt populärt och går att spela på i princip allt utom brödrostar. Dessutom blir det bara roligare ju fler som kopplar upp sig och är med.

7. Overcooked 2

Plattform: Xbox One, PS4, PC, Switch, PS5, Xbox Series X

Ju fler kockar desto sämre soppa är ett gammalt ordspråk som vi skriver under på efter att ha spelat Overcooked 2 med fyra spelare samtidigt. Spelet kräver att ni delar upp er i olika arbetsstationer för att förbereda och tillaga olika rätter till hungriga gäster som blir alltmer otåliga. Kaos, skrik och allehanda faror och fallgropar utlovas.

6. The Past Within

Plattform: PC, Android, iOS

The Past Within är ett co-op-spel som kan spelas på flera olika enheter, ni behöver alltså inte spela på samma plattform. Men samarbeta behöver ni göra, då ni ser olika saker på era respektive skärmar och måste kommunicera för att lösa de olika pusslen.

5. A Way Out

Plattform: PS4, Xbox One, PC, Xbox Series X, PS5

A Way Out är ett spel som bara går att spela i samarbetsläge, och ni spelar ett par brottslingar som försöker hitta en väg ut ur fängelset. Vi vågar nästan lova att du och din partner eller kompis har fått en starkare relation på köpet när ni kommer ut på andra sidan av det här äventyret. Detta är ett av de bästa co-op-spelen vi har testat på senare år, rekommenderas varmt!

4. Moving Out

Plattform: PC, PS4, Xbox One, Switch

Moving Out är ett co-op-spel i stil med Overcooked, men här är uppdraget inte att hacka grönsaker och steka fläsk, utan att vara flyttgubbe med en tajt deadline. Det låter stressigt på papper, men är ännu stressigare i verkligheten, då ni inte bara behöver organisera er för att bära tunga möbler tillsammans, utan även packa in alla prylar i flyttbilen på rätt sätt för att allt ska få plats.

3. Sons of the Forest

Plattform: PC

I Sons of the Forest är du och dina medspelare strandade på en öde ö, där ni blir tvungna att göra vad som krävs för att överleva. På ön kryllar det nämligen av kannibaler och annat som ni måste akta er för, samtidigt som ni samlar material, bygger och pysslar för att göra livet på ön drägligare. Upp till sju kompisar kan spela tillsammans online.

2. Don’t Starve Together

Plattform: PS4, Xbox One, PC, Xbox Series X, PS5

Det populära spelet Don’t Starve är ännu roligare tillsammans. I Don’t Starve Together hjälps ni åt att samla resurser och bygga baser precis som vanligt, men nu kan ni dela upp arbetsbördan på ett smidigare sätt.

1. It Takes Two – ett av de bästa co-op-spelen någonsin

Plattform: PS4, Xbox One, PC, Xbox Series X, PS5, Switch

It Takes Two är enligt oss ett av de absolut bästa co-op-spelen någonsin, som faktiskt inte ens går att spela i enspelarläge. Du väljer själv om du vill spela med en kompis eller partner i soffan, eller online. Sedan är det bara att kasta sig in i äventyret som mannen och hustrun som har förvandlats till ett par dockor av deras dotter som är olycklig över nyheten att de ska skiljas.

Betyg

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 10