Batman: Arkham Knight släpps till PC i slutet av månaden

Anders Norén
Artiklar

Det tog fyra månader, men Warner Bros. säger nu att PC-versionen av Batman: Arkham Knight åter kommer att finnas tillgänglig för försäljning från och med slutet av oktober.

“The teams are continuing to work on additional updates. We expect these updates to be ready at the end of October, at which time the PC version will be made available for purchase,” skrev utgivaren på Steam Community.

PC-versionen av Batman: Arkham Knight släpptes ursprungligen den 23 juni – samtidigt som det släpptes till Xbox One och PlayStation 4. Konsolversionerna av spelet blev väl mottagna av både kritiker och spelare, men det blev snabbt uppenbart att PC-versionen inte var redo att släppas. Bilduppdateringen var låst till max 30 FPS men låg ofta på mindre än 10 bilder i sekunden – även på datorer mycket kraftfullare än de rekommenderade systemkraven. Spelet hade också en uppsjö av mindre buggar och kraschade med jämna mellanrum.

Dagen efter att Batman: Arkham Knight släpptes bestämde sig Warner Bros. för att avbryta försäljningen av PC-versionen tills buggarna hade åtgärdats. De som redan hade köpt spelet erbjöds pengarna tillbaka. I juli rapporterade Kotaku att Warner Bros. hade varit väl medvetna om de åtskilliga bristerna i PC-versionen, men hade bestämt sig för att den var ”good enough” för att släppas.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0