Dagens tips: The Room

Rickard Olsson
Artiklar

room
Jag är lite sen till festen, det erkänner jag. Men för er som, liksom jag, inte alltid håller sig uppdaterade med det senaste kan jag passa på att tipsa om The Room, pusselspelet som gjorde mig nyförälskad i min iPad. Eller ja, formatet spelar egentligen mindre roll även om pekskärmen fördjupar med en rad olika funktioner, utan det är det briljanta upplägget som gör att jag sträckspelade mig igenom det här.

I The Room ska man i en handfull kortare kapitel ta sig allt längre in i en box, eller något som kan liknas med det i alla fall. Efterhand blir konstruktionerna och pusslen allt mer bisarra och man inser relativt snabbt att det vi ser och tar på inte riktigt skulle vara möjligt i verkligheten. Särskilt inte när man med hjälp av en särskild lins kan se saker som ej är synliga för blotta ögat. Det ger spelet en extra dimension, bokstavligen.

Vi letar ledtrådar, trycker på knappar, vrider på spakar och flyttar runt olika föremål. Allt för att aktivera någon typ av mekanism som tar oss ett steg närmare målet och allt djupare in i den mystiska skapelsen. Under spelets gång får vi också via små lappar reda på lite mer om vem som ligger bakom allting, och varför. Men tyvärr är det inte glasklart vad som egentligen sker när spelet väl tar slut. Däremot öppnar utvecklaren Fireproof Games för fler spel i serien, något jag tacksamt tar emot.

The Room kan tyckas vara lite för enkelt emellanåt och lite för kort, men jag njöt som en bäver i en lövskog av varenda sekund. Och kör man mot förmodan fast någonstans, eller bara vill ha en liten knuff i rätt riktning, så finns det alltid lite hjälp att få genom ett ledtrådssystem som ger understöd i flera steg.

Fantastisk underhållning för väldigt lite pengar, och i skrivande stund sägs det vara halva priset på spelet vilket betyder 15 kronor. Men hur länge till det står sig vet jag inte, så skynda fynda om du är ett pusselfan.

Köp The Room.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0