Dags att förlora kontroll

Robert Jonsson
Artiklar

Min första krönika då vi på Spelbloggen startade med en krönika varje vecka hette Det är dags att ta kontroll. Jag skrev då om hur viktigt det var att fokusera på att inte fastna i det mysknark som spelen serverade. Hittills har det gått… sådär. Jag samlar inte lika fanatisk på att jaga efter alla samlarföremål, men helt frisk är jag inte då jag nyss 100% alla achievements i The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition. Mitt Skyrim-spelande har dessutom gjort att spel samlats på hög och nu måste bockas av. Ett problem uppstod dock, nämligen vilket spel jag skulle välja. Alternativen som fanns var:

  • Final Fantasy XV
  • Forza Horizon 2
  • Murdered: Soul Suspect
  • The Evil Within
De fyra kandidaterna.
De fyra kandidaterna.

Jag ogillar JRPG och är inte särskilt förtjust i Final Fantasy-genren, men den senaste delen har fått beröm från personer som jag litar på så det har gjort mig nyfiken. Det vore trevligt om jag faktiskt kunde gilla åtmibstone ett Final Fantasy-spel. Mitt Forza Horizon-beroende var en stor del i krönikan jag nämnde i inledningen. Det är något fantastiskt med att köra en bil med perfekt körkänsla samtidigt som man njuter av de vackra vyerna. Eftersom jag älskade första spelet är det inte konstigt att jag även vill spela det andra. Murdered: Soul Suspect är ett spel som jag ville spela redan när det kom ut, men som jag aldrig hann med då. Det är mysterium där du som polisdetektiv mördas och nu måste utreda ditt eget mord. Det enda negativa som jag har hört om spelet är att det blir repetitivt till slut, men det är sällan något som är ett problem för mig. Sedan verkade det vara lite läskigt så det är en bonus. Ett snarlikt spel som låg i högen var The Evil Within (även om man där ”bara” spelade en vanlig polisdetektiv). Eftersom Shinji Mikami, som ligger bakom detta spel, även skapade Resident Evil, som är en av mina favoritspelserier, så har det här spelet lockat mig länge.

Jag ville spela samtliga spel, men hur mycket jag än försökte välje ett av dem kunde jag inte välja. Så vad gör man när man får beslutsångest? Man delegerar ansvaret till andra. I mitt fall blev det till mina Facebook- och Instagram-följare. Jag gjorde en liten lek av det där folk var tvungen att välja ett spel som de ville jag skulle spela, men även ett som de tyckte jag skulle låta bli. Det förstnämnda gav spelet +1 poäng, det sistnämnda -1 poäng. Den som fick mest poäng då allt var över skulle jag spela..

Det stod snabbt klart att Forza Horizon 2 inte var något som mina följare fann särskilt spännande, då det nästan hela tiden fick minusrösten. The Evil Within var inte ogillat, men gjorde inte direkt något väsen av sig. Det stod med andra ord tidigt klart att det skulle bli antingen Final Fantasy XV eller Murdered: Soul Suspect. Jag är inte förvånad över det förstnämnda fanns med som finalist, men erkänner att jag blev förvånad över den andra då jag underskattade dess poplularitet. Så vad blev det undrar du? Gissa!

Överraskande nog för mig så vann faktiskt Murdered: Soul Suspect. Jag har hunnit påbörja spelet, även om jag inte kommit särskilt långt. Mina första intryck? Det finns ett mysterium om sin egen död, fokuserar på att söka efter ledtrådar och så ett par läskiga demoner. Det börjar med andra ord väldigt lovande. Det var helt klart en värdig kandidat som mina följare valde åt mig. Faktum var att jag tyckte det var så trevligt att jag nog kan göra om det igem i framtiden.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0