Artiklar

De 10 bästa spelen på Google Play Pass 2023

Publicerad:

Skrivet av Petter Mattsson

Verifierat av: Max L

Är du sugen på att skaffa Google Play Pass men funderar på om det är värt kostnaden? Enligt oss finns det goda skäl att faktiskt skaffa en prenumeration, då spelutbudet är stort. Här är de 10 bästa spelen du kan spela på tjänsten just nu.

10. Hidden Folks

Hidden Folks är enkelt förklarat Where’s Waldo, eller Hitta Hugo som det ibland kallades på svenska, fast i digital form. För varje ny nivå får du en lista över personer eller föremål som du ska hitta, och det är upp till dig att utforska varje centimeter av skärmen. Både grafik och ljuddesign sticker ut, och det är väl lite av en smaksak om man tycker att det sjungandet är mysigt eller irriterande. Det går ju dock alltid att spela utan ljudet på.

9. Stardew Valley

Det är väl knappast så att Stardew Valley behöver en närmare presentation, men finns den här moderna klassikern tillgänglig på en spelplattform vore det tjänstefel att inte inkludera den på en topplista. Den här Harvest Moon-doftande lantlivssimulatorn har vi ägnat timmar, veckor, månader och år med, och det är precis lika beroendeframkallande och bra i dag som när det släpptes.

8. Limbo

Limbo är ett annat spel som varit med länge, men som stått emot tidens tand utan några som helst problem. Det stämningsfulla pusselspelet passar dessutom utmärkt på bärbara enheter, och därför är det ett måste att inkludera det på en lista över de bästa Google Play Pass-spelen.

7. Mini Metro

Mini Metro är en precis vad du hoppades på när du läste titlen, nämligen en tunnelbanesimulator. I spelet har du till uppgift att rita upp tunnelbanelinjer som förbinder de olika stationerna som dyker upp i takt med att din stad expanderar. Du måste se till att passagerarna kommer fram i tid till sina destinationer, vilket inte är så enkelt som det låter. Den fantastiska minimala estetiken och ett härligt soundtrack har fått oss att falla pladask för Mini Metro.

6. Sagrada

Gillar du brädspel har du förmodligen hört talas om Sagrada tidigare. Det här populära tärningsspelet funkar faktiskt lika bra i mobiladaptionen som vid köksbordet, och liksom den analoga föregångaren tävlar du här mot andra spelare med att bygga glasfönster åt den berömda katedralen Sagrada Familia.

5. Shadow Fight 2 Special Edition

Gillar du fightingspel måste du kolla in Shadow Fight, som enligt oss är en av de bästa fightingspelsserierna som över huvud taget utvecklats för mobila enheter. Här får du grym grafik, smidiga animationer och, inte minst, ett stort antal vapen till ditt förfogande. Specialutgåvan som ingår i Google Play Pass är premiumversionen, där du slipper allt vad annonser heter.

4. Terraria

Terraria är ännu ett spel på listan som varit med ett bra tag, utan att för den sakens skull ha förlorat sin relevans i spelvärlden. Tillsammans med Minecraft är det här ett av de absolut bästa world builder-spelen som någonsin skapats, och möjligheterna är oändliga. I den här versionen har spelet optimerats för mobila enheter, och tillåter ett flerspelarläge med upp till åtta spelare om ni är anslutna till samma wifi.

3. Ticket to Earth

Ticket to Earth är en korsning mellan taktiskt turbaserat rollspel och pusselspel, som ser ut och fungerar lite som ett brädspel. Det beroendeframkallande spelet utspelar sig i en koloni långt bort från jorden, och samhällskonflikter, svek och uppror är kärnan i berättelsen.

2. Thimbleweed Park

Är peka-och-klicka-spel din melodi måste du kolla in Thimbleweed Park – en humoristisk deckargåta i Twin Peaks och Arkiv X-anda. Spana in trailern ovan så förstår du precis vad det handlar om.

1. Very Little Nightmares

I Very Little Nightmares spelar du en liten figur i en gul regnrock som försöker fly från en läskig herrgård full av ondskefulla skurkar som kallas The Nest. Detta är en nedskalad version av Very Little Nightmares som finns till PC och konsoler, men vi tycker ändå att utvecklarna har lyckats bra med att förmedla samma känsla av fara och spänning i den stämningsfulla miljön.

Frågor och svar om Google Play Pass

Vad är Google Play Pass?

Google Play Pass är en prenumerationstjänst på spel och appar för Android. Den närmaste motsvarigheten är Apple Arcade som finns för Apple-användare.

Vad kostar Google Play Pass?

Google Play Pass kostar 59 kronor i månaden, men bestämmer du dig för att skaffa en årsprenumeration blir det desto billigare. Då betalar du nämligen bara 355 kronor om året. Nya prenumeranter får en gratis provperiod.

På vilka plattformar funkar Google Play Pass?

För att använda Google Play Pass behöver du en Android-enhet, som en mobil eller surfplatta. Det krävs att du kör version 16.6.25 eller senare av Play Butik och Android 4.4 eller senare.

Betyg

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2